Gy. Németh Erzsébet – a kézmosó

A Gyurcsány-párti főpolgármester-helyettes vak buzgalma.

Kruppa Géza
2020. 04. 17. 12:54
null
Gy. Németh Erzsébet az egyik új főpolgármester-helyettes. Nem kell a háta mögé néznie Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dicséretes a Dk politikusainak önfegyelme amikor szigorúan betartják a vész elhárítására a koronavírus járvány idejére felállított Operatív Törzs utasításait.

Legutóbb Vadai Ágnes követte előírás szerint a szociális távolságtartás szabályát, amikor elmenekült az őt másfél méterre megközelítő riporter elől. A sajtómunkás az indulatos amazonnak a miniszterelnök kórházlátogatási gyakorlatát bíráló kijelelentésében feszülő ellentmondásokra keresett volna magyarázatot, ám hiába. Csökkentve a fertőzés kockázatát, Vadai sietett haza.

Párttársát, Gy. Németh Erzsébetet is elismerés illeti, amikor példamutató módon, vak buzgalommal tartja magát a „Maradj otthon!” intelemhez. A fővárosi önkormányzat népes főpolgármester-helyettesi gárdájában a humán területért felelős vezető bezárkózik. Csupán rendkívüli alkalommal mozdul ki.

Például, amikor az ellenzéki sajtó által sokat gúnyolt országos tisztifőorvos felkereste a koronavírus sújtotta Pesti úti idősotthont. Ez egy ilyen alkalom lehetett, mert azonmód ő maga is – személyesen – a helyszínen termett. Így, immáron testközelből is láthatta, milyen is belülről egy efféle, a felügyeletére bízott intézmény.

Benyomásokat szerezhetett arról is, hogy Műller Cecilia miként gyakorolja hivatását.

Az intézmény bejárásánál azonban már nem tarthatott vele. Mégiscsak fertőzött gócpontról van szó, túl nagy lett volna az egészségügyi kockázat. Márpedig Gy. Németh Erzsébet ilyen vészterhes időkben nem eshet ki. Most semmiképp. Ilyenkor amúgy is rengeteg a teendő. Például főállású orvost kellett keríteni az ötszáz idős embernek hajlékot adó intézménybe, amely hetekig nélkülözött egy ilyen szakembert. És még az öregek otthona körüli rejtélyek megoldása is a rátermett főpolgármester-helyettes asszonyra vár. Nincs könnyű helyzetben, mert mint kiderült, a március huszadikán felmentett, egykori főállású orvost titoktartásra kötelezték, meg sem nyikkanhat.

Gy. Németh Erzsébet és Vadai Ágnes telefonon most azon tanakodhat, miként lehetne e kényes helyzetben a Gyurcsányék családi vállalkozásában az óriás vagyonmentésre berendezkedett Demokratikus Koalíció kiérdemelt tiszteletét tovább erősíteni.

Ehhez nyugalomra, összeszedettségre van szükség. Ehhez pedig Erzsébet asszonynak ma nem tanácsos az internetes kommentelők róla szóló bejegyzéseit böngészni. Egyik szalonképes üzenet szerint: „maradj végleg otthon!” Egy másik: „akkor válik valaki érett felnőtté, amikor nem másokban keresi a hibát.”

Az idősek otthonából kórházba szállított betegek és a megfertőzött ápolók ezekben a napokban az életükért küzdenek. Akár Gy. Németh Erzsébet a megingott bársonyszékéért.

Ő most az Operatív Törzs utasítását sajátosan értelmezve: napestig mossa kezeit.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.