Gyermekek közösségi házában forgattak LMBTQ-oktatófilmet

Úgy tűnik, Pikó András semmilyen gátat nem szab Józsefvárosban az LMBTQ-propagandának. A józsefvárosi baloldali polgármester nyíltan támogatja a melegmozgalmakat, a Meseország mindenkié című érzékenyítő mesekönyvet pártfogolja, sőt azt is megengedte, hogy a józsefvárosi gyermekek által használt Kesztyűgyár Közösségi Házban LMBTQ-érzékenyítő oktatófilmet is forgassanak.

Forrás: Ferenc József Blog, Magyar Nemzet2021. 01. 25. 17:15
null
Pikó Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Józsefváros ad otthont a Labrisz Leszbikus Egyesületnek is, amely a Meseország mindenkié című könyvével az óvodás és kisiskolás korosztályt célozta meg. Az egyesület nem elégedett meg a botránykönyv kiadásával, hanem romantikus oktató-videó sorozatot is forgat azonos neműek ismerkedéséről a járványhelyzet idején.

Az ügy pikantériája, hogy A második aranykor című websorozat egy részét a józsefvárosi önkormányzat által fenntartott intézményben, a Kesztyűgyár Közösségi Házban forgatták

tudta meg a Ferenc József nevű blog, hangsúlyozva, hogy ezen a helyen korábban a környékbeli gyermekeknek még korrepetálásokat, tanfolyamokat, valamint szabadidős programokat szerveztek, jelenleg viszont úgy tűnik, mások a prioritások.

Mint ismert, Józsefváros új vezetése egyre több szálon kötődik az LMBTQ-mozgalomhoz. Ezt nem is tagadják, tavaly szivárványos zászlóval üzenték meg a kerület lakóinak, hogy Józsefváros mindenkié. Legalábbis azoké biztosan, akik a hagyományostól eltérő családmodellben gondolkodnak. Míg a hagyományos kulturális értékek halálra vannak ítélve a baloldal vezette Józsefvárosban – lásd Pikó András bezáratta a Józsefvárosi Galériát, a Zászlómúzeumot és a H13 Vállalkozásfejlesztési Központot és kiállítóteret –, addig a devianciák virágkorukat élik a kerületben.

Így eshet meg az is, hogy

a Budapest Pride-nak és számos hasonló „civil” tömörülésnek helyet adó Auróra kocsma gyakorlatilag érinthetetlen, annak ellenére, hogy a környékbeli lakók éjszakai nyugalmát gyakorlatilag ellehetetlenítette.

Érdekes megjegyezni, hogy az Auróra kocsmában működő szervezetekhez Pikó András több szálon is kötődik, ilyen a polgármester kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza által alapított Közélet Iskolája, amelyben Pikó kuratóriumi tag is volt.

Orbán Viktor kormányfő korábban úgy fogalmazott az LMBTQ-mesekönyvről – amelyben a királyfi királyfival házasodik, a királylány pedig feminista, leszbikus –, hogy a homoszexualitás megítéléséhez kapcsolódó viták szövevényesek. „Magyarországon vannak jogszabályok, amelyek a homoszexualitásra vonatkoznak, ezek alapját egy rendkívül toleráns és türelmes megközelítés adja, tehát a magyarok türelmesek ezzel a jelenséggel szemben, sőt a magyarok olyan türelmesek, hogy az ilyen típusú provokatív demonstrációkat […] is jól viseljük” – fejtette ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.