Leszbikus websorozat követi az első magyar LMBTQ-mesekönyvet

A Labrisz Leszbikus Egyesület így szeretné fokozni a szexuális kisebbségek láthatóságát a járvány idején is.

Forrás: labrisz.hu, qlit.hu2021. 01. 10. 7:30
null
próba Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első magyar LMBTQ-mesekönyv megjelentetése után újabb projekttel állt elő a Labrisz Leszbikus Egyesület. A szervezet a nagy felháborodást kiváltó Meseország mindenkié című genderkiadvány után leforgatta az első hazai leszbikus websorozatot is, amellyel a járvány idején is szeretnék segíteni a leszbikus, biszexuális és transznemű nőket elszigeteltségük feloldásában.

Az alkotók A második aranykor címet viselő hatrészes produkciót „romantikus oktatóvideó-sorozatként” határozzák meg, mivel elmondásuk szerint az is fontos cél, hogy a történet segítségével az idősebb korosztály is elsajátítsa a digitális eszközök használatát, amelynek köszönhetően az interneten való ismerkedés és közösségtalálás is egyszerűbbé válhat.

A sorozat két különböző élethelyzetű leszbikus nő, a fővárosban élő festő és a vidéki tanárnő online megismerkedését dolgozza fel,

akiknek igazi kihívást jelent az internet, és az azon belül fellelhető társkereső alkalmazások használata, továbbá az is kiderül, hogy hol bukkanhatnak rá a leszbikus közösségekre a Zuckerberg-galaxisban.

A sorozattal a járvány idején is szeretnék erősíteni a szexuális kisebbségeket
Fotó: Youtube

A leszbikus egyesület az első online romantikus oktatóvideó-sorozat bemutatását tavaszra tervezi,

amely minden bizonnyal csak abban az esetben valósulhat meg, ha az utómunkálatokhoz szükséges forrásokat sikerül majd előteremteni. A szexuális kisebbséget képviselő szervezet ehhez kéri szimpatizánsai támogatását.

Ahogy a Magyar Nemzet is beszámolt róla, ősszel a Labrisz Leszbikus Egyesület gondozásában látott napvilágot az első magyar LMBTQ-propagandát tartalmazó mesekönyv is, amely a teljes magyar társadalmat, sőt a pszichológus szakmát is egyaránt megosztotta. A Meseország mindenkié címet viselő kötetben többek között meleg, leszbikus, transznemű, roma, örökbefogadott, hallássérült és idős hősökkel is találkozhatnak a gyerekek, míg a heteroszexuális karaktereket mint gonosz szereplőket jelenítik meg. A botrányok miatt népszerűvé vált kiadványból (melyhez foglalkozásterv is tartozik, és megjelenése óta immár harmadjára adtak ki) hangoskönyvet, e-könyvet, sőt társasjátékot is terveznek készíteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.