Soros szervezete már húsz éve érzékenyít az iskolákban

Tévedés lenne azt hinni, hogy a Labrisz Leszbikus Egyesület csak a nagy felháborodást kiváltó Meseország Mindenkié című LMBTQ-kiadvánnyal szeretné érzékenyíteni a gyerekeket. Hazánk legnagyobb leszbikus szervezete ugyanis már 2001 óta tart képzéseket a középiskolásoktól fogva az egyetemistákig mindenkinek, sőt a pedagógusokat is ellátja az szexuális kisebbségekkel és identitásokkal kapcsolatos „szakirodalommal”. A szervezet költségvetési beszámolójából kiderült: a Labrisz projektjeit – így az országos LMBTQ-lobbi finanszírozását is – a Soros-féle Nyílt Társadalom Intézet biztosítja.

Forrás: labrisz.hu, vasarnap.hu2021. 01. 13. 11:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár nagyobb ismertségre csak a tavaly ősszel piacra dobott LMBTQ-ideológiát tartalmazó mesekönyv kapcsán tettek szert, a Labrisz Leszbikus Egyesület immár húsz éve végez érzékenyítő foglalkozásokat Magyarországon.

A leszbikus egyesület még 2001-ben indította el a Melegség és Megismerés elnevezésű programját, amelynek keretében a budapesti és vidéki középiskolákban már több száz olyan képzést szerveztek, ahol a szexuális kisebbségek és identitások elfogadására nevelik a diákokat.

A Labrisz.hu oldalán található utolsó, 2017-es költségvetési beszámolóból kiderült, hogy csak az említett évben harmincnégy LMBTQ-érzékenyítési program zajlott a középiskolákban és a felsőoktatási intézményekben, amellyel mintegy nyolcszáz diákot sikerült elérniük.

A költségvetési beszámolók szerint az országos LMBTQ-lobbi finanszírozását a Norvég Civil Támogatási Alap mellett a Soros-féle Nyílt Társadalom Intézet finanszírozza, amely szervezet a 2016–2017-es időszakra több mint négymillió forintot adományozott Magyarország legnagyobb leszbikus egyesületének, hogy a Melegség és Megismerés programmal vidékre is eljusson az LMBTQ-propaganda.

Fotó: Labrisz.hu

A Soros-alapítvány támogatásával a Labrisz 2017-ben elkezdte a Még mindig tabu? című új tanári kézikönyv kidolgozását is, amely órai ötleteket, valamint képzésre alkalmas feladatokat tartalmaz a középiskolai pedagógusoknak.

Elmondásuk szerint a könyv célja olyan környezetet teremteni az iskolákban, ahol tiszteletben tartanak mindenféle másságot, és ahol senkit nem érhet semmilyen formában bántalmazás a meleg, leszbikus vagy éppen biszexuális vonzalmai miatt. A kiadvány elkészítéséhez a Nyílt Társadalom Intézet 3,8 millió forinttal járult hozzá.

Fotó: Labrisz.hu

Ezek fényében pedig egyáltalán nem meglepő, hogy

a Labrisz Leszbikus Egyesület gondozásában tavaly megjelent első magyar LMBTQ-mesekönyv kiadását is Soros György alapítványa finanszírozta.

A botrányok miatt népszerűvé vált Meseország Mindenkié című kötet sikerein felbuzdulva a szervezet nemrégiben újabb projekttel állt elő. Miképpen a Magyar Nemzet is beszámolt róla, az egyesület leforgatta az első hazai leszbikus websorozatot is, amellyel a járvány idején is szeretnék segíteni a leszbikus, biszexuális és transznemű nőket elszigeteltségük feloldásában.

Az alkotók A második aranykor címet viselő, hatrészes produkciót „romantikus oktatóvideó-sorozatként” határozzák meg, mivel elmondásuk szerint az is fontos cél, hogy a történet segítségével az idősebb korosztály is elsajátítsa a digitális eszközök használatát, amelynek köszönhetően az interneten való ismerkedés és közösségtalálás is egyszerűbbé válhat. A szexuális kisebbség az első online romantikus oktatóvideó-sorozat elkészítéséhez pályázat úján nyert támogatást, viszont az utómunkálatokhoz szükséges forrásokat szimpatizánsai segítségével szeretné előteremteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.