Gyurcsányék már az ellenzéket fenyegetik

Vadai Ágnes: Nem javaslom, hogy valaki az ellenzéki oldalon Gyurcsány-ellenes politikát folytasson.

Magyar Nemzet
2020. 08. 16. 19:28
VADAI Ágnes
Budapest, 2020. mrcius 23. Vadai gnes DK-s kpvisel a hzszablytl val eltrsrl szl szavazson az Orszggyls plenris lsn 2020. mrcius 23-n. Az ellenzk nem tmogatta a hzszablytl val eltrst, s a kormny ltal benyjtott, a veszlyhelyzet meghosszabbtsrl szl trvnyjavaslat mrcius 24-i elfogadst. MTI/Kovcs Tams Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig telt el pár nap azóta, hogy Gyurcsány Ferenc durván megfenyegette Vidnyánszky Attilát, most párttársa, Vadai Ágnes fenyegette meg az egész ellenzéket annak ürügyén, hogy Fekete-Győr András nemrég arról beszélt: a DK elnöke megígérte neki, hogy egy esetleges ellenzéki győzelem esetén nem fog közjogi tisztséget vállalni.

„Nem árt tisztázni pár dolgot. Gyurcsány Ferenc a magyar politika megkerülhetetlen alakja. A semmiből, hatalmas ellenszéllel dacolva építette velünk együtt fel az ellenzék legerősebb pártját”

– jelentette ki Vadai Ágnes a Facebook-oldalán. Hozzátette: Gyurcsány többet tett az Orbán-rendszer leváltásáért, mint bárki az ellenzéki oldalon.

Vadai Ágnes, a DK képviselője felszólal az Országgyűlésben
Fotó: MTI/Soós Lajos

„A Fidesz és Orbán politikailag meg akarják ölni. Nem is titkolják. Akik a mi oldalunkon eddig vele szemben határozták meg önmagukat, mind elbuktak. Soroljam a neveket? Hogy pár napja megállapodtunk a közös indulásról, abban neki kulcsszerepe volt. Tudom, mert ott voltam”

– írta közösségi oldalán Vadai.

Az önmagát „a legeurópaibb pártként” meghatározó DK alelnöke, országgyűlési képviselője ezután színtiszta bolsevik tónusban úgy folytatta:

„nem javaslom, hogy valaki ezen az oldalon Gyurcsány-ellenes politikát folytasson. Aki Gyurcsány ellen van, az a DK ellen van, az az ellenzéki együttműködés ellen is van, tehát az a Fidesz mellett van. Hogy a DK elnöke most nem kíván miniszterelnök vagy kormánytag lenni, azzal a közös ügy iránti elkötelezettségét bizonyítja; aki meg ezt úgy mondja el, hogy Gyurcsány visszavonul, az meg az ellenkezőjét”

– írta Vadai.

– Megnyugtatok mindenkit: Gyurcsány marad. És vezető szerepe lesz egy új Magyarország megteremtésében. És meg fogja találni a módját. Tudom. Mert ismerem – zárta fenyegetőzését Vadai Ágnes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.