Hadházy Ákos magyarázkodik a halálkampány miatt

Hadházy Ákos január 8-án egy halottasházból kikerült videót osztott meg követőivel, amellyel azt kívánta érzékeltetni, hogy szerinte összeomlott a magyar egészségügy. A képviselő cselekedetét azóta egyre többen ítélik el annak kegyeletsértő formája miatt, azonban a balliberális politikus a jobboldalra mutogat.

Magyar Nemzet
Forrás: HírTV2021. 01. 09. 14:06
HADHÁZY Ákos
Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő átlépte a jóízlés határát, amikor január 8-án egy halottasáhzból kijuttatott videófelvétellel riogatta követőiet a Facebookon Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hadházy Ákos újabb Facebook-posztban reagált arra, hogy sokakat felháborított a szentendrei halottasházban pénteken készített, majd a politikus közösségi oldalán közzé is tett videója. A független országgyűlési képviselő azt írta, ő nem terjesztett rémhírt és tiszteleg a szentendrei polgármester, Fülöp Zsolt előtt.

– Fülöp Zsolt azonnal a helyszínre sietett és elrendelte, hogy javítani kell a helyzeten. A vizsgálat egyébként csak kiegészítette a videón látottakat (a hűtés hiánya, az „adminisztráció hiánya” miatt „nem lehet megállapítani”, hogy mikor mennyi halottat hoztak és vittek el – áll Hadházy Ákos szombati bejegyzésében a balliberális városvezetés hatáskörébe tartozó halottasház ügye kapcsán.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő január 8-án a szentendrei halottasházban készült videófelvétellel riogatta követőit a Facebookon. Szerinte a kormány rossz járványügyi védekezése miatt pakolták egymásra nyitott koporsóban a halottakat. Ahogyan azt pénteken lapunk is megírta, a szentendrei halottasháznak nincs köze a kormányhoz, mivel azt az ellenzéki vezetésű szentendrei önkormányzat üzemelteti.

Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő átlépte a jóízlés határát, amikor január 8-án egy halottasáhzból kijuttatott videófelvétellel riogatta követőit a Facebookon

Több kormánypárti politikus is felháborodását fejezte ki, amiért Hadházy kegyeletsértő módon, halott embereket használt fel a politikai akcióihoz. A Fidesz kommunikációs vezetője, Hollik István a HírTV-nek adott nyilatkozatában úgy fogalmazott: Hadházy folytatja azt a baloldali halálkampányt, amelyet az ellenzék elkezdett már a járvány első hullámában. Amit Hadházy csinál, az kegyeletsértő és gusztustalan. Az egész mögött szimplán hatalmi és politikai szempontok húzódnak meg” – fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Sajtóhírek szerint a balliberális városvezetéshez köthető temetőben Szentendre polgármestere mellett az ANTSZ helyi munkatársa, a Szentendrei Rendészet vezetője, a halottasház üzemeltetője és a rendőrség is részt vett a hatósági szemle bejárásán.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.