Harminc helyszínen száz program Debrecenben

Debrecenben több mint harminc helyszínen mintegy száz programmal várják a családokat a gyermeknapon – közölte a város turisztikáért felelős alpolgármestere a helyi Kölcsey központban tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI2019. 05. 22. 22:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Széles Diána kiemelte: a város kulturális intézményei összehangolták a rendezvényeiket, hogy az érdeklődő gyerekek és szüleik több programon is részt vehessenek.

„Halász Judit nélkül nincs gyermeknap Debrecenben” – tette hozzá Széles Diána, arra utalva, hogy egy évtizede minden alkalommal Halász Judit Csiribiri koncertjével kezdődik a gyermeknap a Kölcsey központban.

Érdekességként említették a gyermeknapi ringatót: a fiatal anyukák és a „kengurukban hátukon csüngő” babáik közös, zenés tornájából néhány perces ízelítőt is kaptak a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztató résztvevői.

Vasárnap a Kölcsey központban a 40 éves Alföld Gyermekszínpad és a 35 éves Főnix Diákszínpad mutatkozik be, de egy világjáró angliai utcaszínházi művészházaspár előadását is láthatják az érdeklődők – jelezte Bódor Edit, a városi rendezvényszervező ügyvezetője.

A nagyerdei állatkertben látványetetésekkel várják vasárnap a gyerekeket, akik ezen a napon együtt sétálhatnak majd a legifjabb pápaszemes pingvinekkel, de a szomszédos vidámparkban a Széltolók zenekar interaktív gyermekműsorát is megtekinthetik.

A Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumba látogató gyerekek pedig találkozhatnak egy barátságos sárkánnyal is, amely „egy földalatti üregben lakik, és neki köszönhető a szivárvány születése” – adtak ízelítőt a gyermeknapi programokból a sajtótájékoztatón.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.