Három embert hallgatnak ki a kettős gyilkossággal összefüggésben

Három embert hallgat ki a rendőrség gyanúsítottként a péntek hajnali, Budapest belvárosában történt kettős gyilkossággal összefüggésben: egy 18 éves fiatalt több emberen elkövetett emberölés, két társát pedig felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság miatt – közölte Gál Sándor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának vezetője pénteken, sajtótájékoztatón.

Végh Attila
2020. 05. 22. 17:34
null
Budapest, 2020. május 22. Bûnügyi helyszínelõk Budapesten, a József Attila utcában, ahol megöltek két férfit egy verekedésben 2020. május 22-én. Hajnali 3 óra után értesítették a rendõrséget, hogy a belvárosban több ember összeverekedett, és többeket megkéseltek. A rendõrök a helyszínen két embert találtak az úttesten, súlyos szúrt sebesülésekkel. Mindketten a helyszínen meghaltak. A járõrök hat embert állítottak elõ, a BRFK emberölés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz percen belül elfogták a rendőrök azt a fiatal férfit, aki késével halálra sebzett egy 16 és egy 21 éves fiatalembert Budapest belvárosában. A rendőrség több emberen elkövetett emberölés bűntett elkövetésével gyanúsítja a tettest, aki tegnapelőtt ünnepelte a 18. születésnapját.

Május 22-én hajnali 3 óra 40 perckor több bejelentés is érkezett taxisoktól, zárás előtt álló szórakozóhelyek személyzetétől és lakóktól, hogy az Erzsébet téren egy tízfős csoport verekszik. Az első járőrök öt percen belül a helyszínen voltak, ahonnan a verekedők a rendőrautók szirénáit meghallva elfutottak. A járőrök két férfit találtak a földön, mindkettő több szúrt sebből vérzett, így megpróbálkoztak az áldozatok újraélesztésével, amelyet az időközben a helyszínre érkező mentők bár átvettek, de már nekik sem sikerült az életmentés. Állításuk szerint a sértettek olyan sérüléseket szenvedtek, hogy azonnali műtéttel sem lehetett volna megmenteni őket az óriási vérveszteség miatt.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrök a kapott személyleírások alapján elkezdték keresni a környéken a 16-23 éves férfiakból álló verekedő társaság tagjait, tíz percen belül mindenkit sikerült megtalálniuk. Közben a környék térfigyelő kameráinak felvételei alapján megállapították, ki lehetett az, aki mindkét áldozatot leszúrta, majd a 18 éves férfit elfogták. A gyanúsított beismerte tettét, elmondta, a kést futás közben eldobta, azt a Paulay Ede utcában egy autó alatt meg is találták a helyszínelők.

A nyomozás jelenlegi állása szerint két fiatalokból álló társaság szólalkozott össze. Egyelőre még nem tisztázott, mi volt a vitát majd a verekedést kiváltó ok, az biztos, hogy a születésnapját ünneplő gyanúsított már korábban mutogatta a kését. A gyanúsított baráti köréből még két fiatal férfit felfegyverkezve elkövetett csoportos garázdaság gyanújával vettek őrizetbe.

A rendőrök kihallgatták a két sértetthez tartozó, a másik verekedő társaság tagjait és három lányt is, akik megpróbálták szétválasztani a verekedőket. Az összetűzésben részt vevő tíz fiatal közül csak egynek nem volt rendőrségi múltja, a többiek verekedés, garázdaság, rongálás és kábítószerrel kapcsolatos ügyek miatt korábban is álltak már eljárás alatt.

Megöltek két férfit egy verekedésben Budapest V. kerületében, a Deák Ferenc téren péntek hajnalban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján. A rendőrség péntek kora délelőtt bejelentette: az életvédelmi osztály munkatársai elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.