Hidvéghi Balázs: Megkötött megállapodást rúgtak föl

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andrea műsorvezető beszélgetett Hidvéghi Balázzsal, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjével, az EP szakbizottságainak elnöki illetve alelnöki választásával kapcsolatban.

Forrás: HÍR TV2019. 07. 12. 12:15
null
Forrás: Hír TV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Néppárt 5 fideszes EP-képviselőt jelölt a szakbizottsági alelnöknek. Deutsch Tamás a költségvetési ellenőrző szakbizottság, Gál Kinga pedig a biztonságpolitikai testület alelnöke lett. Bocskor Andreáról, Trócsányi Lászlóról és Hidvéghi Balázsról elhalasztották a szavazást. Hidgvéghi Balázs a LIBE, azaz az Állampolgári Jogi, Bel-és Igazságügyi Bizottság egyik alelnöke lenne. A Momentum, a DK és az MSZP együtt próbálják megakadályozni, hogy fideszes politikus kerüljön az EP szakbizottságainak elnöki vagy alelnöki pozícióiba.

– Ha ez valóban, mondjuk, a magyar ellenzéki képviselők által indított akció, de az európai zöldek, liberálisok és szocialisták egy része által jóváhagyott akció volt, akkor, hogy lehet, hogy Deutsch Tamás és Gál Kinga jelölése átment? Feltételezem akkor mindegyik bizottságban próbálták blokkolni az ő megválasztásukat – reflektált az eseményekre Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

– Próbálták, de ugye különböző parlamenti szakbiztosságokról beszélünk, az egyes bizottságoknak az összetétele eltérő. Ilyen értelemben akár a költségvetési ellenőrző bizottság vagy a biztonságpolitikaiban kiegyensúlyozottabb, normálisabb volt a hangulat. A LIBE bizottságban, ez a belügyi, igazságügyi, ahova engem jelöltek például, ott a legszélsőségesebben bevándorláspárti a hangulat. Egy gyűjtőhelye mindazon szélsőséges, bevándorláspárti erőknek, nem csak magyaroknak, hanem másoknak is, akik egyfajta akcióként fogják fel az egész Európa Parlament működését meg a képviselőséget is, ők a leghangosabbak. Teszem hozzá azt is, hogy ez a parlament normális működését, annak elindulását jelentenék ezek a döntések. Tehát a munkavégzés megkezdését is akadályozó fellépés volt és példátlan az Európa Parlament történetében – mondta el Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.