Tavasszal, a koronavírus-járvány első hullámában, az emberek pánikszerű felvásárlásba kezdtek, a lakosság fele körülbelül két hétre elegendő élelmiszert halmozott fel. Hamar kiderült, hogy a kezdeti sokk okozta kényszerreakció felesleges, hiszen a hazai élelmiszeripar nem került veszélybe, sőt mondhatni hibátlanul el tudta látni a fogyasztókat. A szakemberek megállapították, hogy a kétheti tartalékmennyiség – amennyiben tudatosan összeállított élelmiszerekről van szó – optimálisnak tekinthető. Ezt szem előtt tartva pedig elkerülhető lenne, hogy a pánikszerűen felhalmozott készletek a kukában landoljanak, ahogy az a járvány első hullámában nem egyszer fordult elő.
Fővárosi számlagyár: több súlyos bűncselekménnyel is meggyanúsíthatják a felelősöket
A Lánchíd-felújításhoz kapcsolódó bűnügyben a hűtlen kezelés és a sikkasztás is felmerülhet.