Karácsony érvelés helyett menekül

Karácsony Gergelynek, a baloldal főpolgármester-jelöltjének számtalan alkalommal és témában lett volna lehetősége, de az elmúlt egy évben egyetlen alkalommal sem vitázott Tarlós Istvánnal a Fővárosi Közgyűlésben. Zugló polgármestere a közgyűlési munka mellett a bizottsági feladatait is elhanyagolta. Tarlós István ugyanakkor az elmúlt közel harminc évben nyíltan megvívta csatáit elődjével, Demszky Gáborral és a balliberális közgyűlési képviselőkkel.

2019. 09. 21. 7:40
null
Egy ideje már az újságírók kérdéseire sem hajlandó válaszolni a Párbeszéd politikusa Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Köszönöm a szót. Csak nagyon röviden. Köszönöm Riz Levente polgármester úrnak a felszólalását. Természetesen visszavonom a javaslatomat, és örülök, hogy az egyébként szintén fővárosi tulajdonban lévő területet fejlesztendő projektünk is támogatást kapott. Köszönöm szépen a városvezetésnek, hogy korrigálta az eredeti előterjesztést” – mindössze ennyit mondott az elmúlt egy évben egyetlen – 2018. szeptember 26-i – fővárosi közgyűlési felszólalásában Karácsony Gergely. Érdemes hozzátenni: Zugló polgármestere, a baloldal főpolgármester-jelöltje a tavaly augusztus 29. óta megtartott kilenc fővárosi rendes és rendkívüli ülésből mindössze ötön vett részt, négy alkalommal távol maradt.

Karácsony Tarlós István főpolgármesterrel a budapesti ügyekben, kérdésekben született előterjesztések kapcsán az után sem ütköztette véleményét a közgyűlési tagok és az élő közvetítést nézők jelenlétében, hogy február 3. óta az MSZP–Párbeszéd főpolgármester-jelöltje lett. Négy közgyűlési ülésen is lett volna módja főpolgármester-jelöltként vitába szállni Tarlós Istvánnal, de nem tette.

Karácsony hasonló lelkesedéssel vett részt a Fővárosi Önkormányzat közbeszerzési bizottságának munkájában is. A testület 84 üléséből mindössze 16-ra ment el a 2014–2019 közötti ciklusban. Ezeken az üléseken is kerülte a konfliktusokat, általában mindent megszavazott, többek között azt a patkányirtással kapcsolatos közbeszerzést is, aminek kapcsán most csalást kiállt.

A jelenlegi főpolgármester ezzel szemben 1990 és 2010 között mind III. kerületi polgármesterként, mind a közgyűlési Fidesz-frakció vezetőjeként, valamint kihívóként számtalan esetben és fórumon vitába szállt elődjével, az SZDSZ-es Demszky Gáborral. Tarlós István csak 2009-ben 59 alkalommal vitázott az SZDSZ-es főpolgármesterrel.

Egy ideje már az újságírók kérdéseire sem hajlandó válaszolni a Párbeszéd politikusa
Fotó: Havran Zoltán

Karácsony vitaképtelenségét jól példázza az a tegnapi eset is, amikor ígérete ellenére nem jelent meg az M1 reggeli műsorában. A főpolgármester-jelölt először elfogadta a meghívást, később mégis lemondta. Állítása szerint azért, mert tudomására jutott, hogy két vetélytársa, Puzsér Róbert és is meghívást kapott a műsorba. Bár a jelöltek külön-külön műsoridőt kaptak, Karácsony Gergely találkozni sem akart velük.

A fentiek ellenére a baloldal főpolgármester-jelöltje most mégis gyávasággal vádolja Tarlós Istvánt, sérelmezve, hogy nem áll ki vele vitára. Karácsony Gergely kijelentései és akciói okán Tarlós István főpolgármester leszögezte: előbb a kihívóinak kellene vitázniuk, ezért az ő feltétele az, hogy legyen Karácsony–Puzsér-vita. A főpolgármester elképzelése szerint ha a kihívók közti vita lezajlott, akkor tudnak Karácsonnyal megállapodni a kétszereplős vita feltételeiről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.