Kásler Miklós továbbra is nyitott az együttműködésre

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere szerint a koronavírus újabb mutációi és az utóbbi hetek emelkedő fertőzési adatai mindannyiunkat óvatosságra intenek.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 02. 14. 15:05
null
Kásler Miklós miniszter arra kéri a lakosságot, maradjanak fegyelmezettek a korlátozó intézkedések betartásában Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újabb vírusmutációk és az emelkedő fertőzési adatok ellenére a járványügyi korlátozásokról és a majdani nyitásról heves viták folynak. Az erről szóló pártpolitikai viták elhamarkodottak – olvasható Kásler Miklós Facebook-oldalán.

Kásler Miklós továbbra is nyitott az érdemi párbeszédre, a nemtelen vitákban azonban nem kíván részt venni Fotó: Magyar Nemzet/Bach Máté

A miniszter szerint a hétfőn kezdődő tavaszi parlamenti ülésszak újra biztosítja minden képviselő számára, hogy kifejtse a véleményét. Kásler Miklós kifejtette:

„Orvos-miniszterként számtalanszor leszögeztem, hogy az építő javaslatok tekintetében az ajtóm mindig és mindenki előtt nyitva áll. A felkínált lehetőséggel azonban a kritikus hangok mindeddig egyáltalán nem kívántak élni, vagyis a valóság helyett csak a szó- és számmágia pástján szerettek volna nyerni”.

„A nyitottságomon nem változtatok, mivel tudom, hogy közös erővel könnyebb lenne a járvány elleni küzdelem” – folytatta Kásler Miklós, majd azzal zárta bejegyzését, hogy ha kell, akkor a kormányt nemtelenül és sehova nem vezető módon támadó ellenzék nélkül is sikerrel fogják megvívni a járvány elleni harcot.

Ahogy azt lapunk korábban megírta, a balliberális összefogás pártjai pénteken vizsgálóbizottságot állítottak fel, amelyben a kormány járványügyi intézkedéseit vizsgálták. A Covid 2021 vizsgálóbizottságot a Párbeszéd, a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum hozta létre azzal a céllal, hogy „alaposabban áttekintse a kormány intézkedéseit az egészségügy és a gazdaság területén”. A testület pénteki ülésén azonban támogatás helyett a kormányt támadták az ellenzéki politikusok az elmúlt egyéves, a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatos teljesítményéért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.