Kétes hátterű cégekkel köt szerződést Újbuda

Tízmilliós szerződést kötött a DK-s vezetésű Újbuda a kerület cégeinek átvilágítására egy kétes vállalkozással.

Munkatársunktól
2020. 08. 14. 20:55
LÁSZLÓ Imre
László Imre a régi szocialista gyakorlatot hozná vissza az egészségügyben MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

László Imre, Újbuda DK-s polgármestere és a kerület baloldali vezetése ismét bebizonyította, hogy a kétes hátterű cégeket és bűncselekményekkel vádolt személyeket részesíti előnyben – olvasható a Fidesz–KDNP újbudai képviselőcsoportjának közleményében. Eszerint a baloldali vezetés május 29-én tízmilliós szerződést kötött az önkormányzati tulajdonú cégek gazdálkodásának átvilágítására azzal a Stark Capital Zrt.-vel, amelynek vezetője Bató Csaba, az MFB Invest Zrt. egykori vezérigazgatója, tulajdonosa Erős Dániel, a volt MFB vezérigazgató, Erős János fia, aki után offshore cége üzletei miatt pénzmosás gyanújával nyomoztak a hatóságok.

„Ez a szerződés már a negyedik a sorban október 13. óta, hiszen átvilágítást végzett már a Csányi & Zala Ügyvédi Iroda, a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Iroda, a First Compliance Tanácsadó Bt. (dr. Nagy Zoltán – Transparency International) és most a Stark Capital Zrt. is ugyanezt teszi az újbudai emberek pénzén” – írta az újbudai Fidesz–KDNP, amely közölte: számukra elfogadhatatlanok ezek a szerződések.

Emlékeztettek arra, hogy Zala László, aki a Kopaszi-gát átjátszása miatti per harmadrendű vádlottja volt bűnsegédlet miatt, már közel ötvenmillió forintot zsebelt be tavaly október óta, de a költségvetési csalás bűntette miatt jogerősen három év két hónap börtönbüntetésre ítélt Czeglédy Csaba MSZP-s exképviselő és ügyvédi irodája is többmilliós átvilágítási megbízást kapott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.