Kubatov Gábor határozottan reagált Demeter Ervin minősíthetetlen szavaira

Demeter Ervin már jobban ért a borászathoz, mint a politikához – mondta az Észak-Magyarországnak Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, alelnöke annak kapcsán, hogy a kormányhivatal volt vezetője támadást intézett a Fidesz ellen – írja a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál, a Boon.hu.

Forrás: BOON.HU – MEDIAWORKS2021. 07. 23. 17:18
KUBATOV Gbor
Budapest, 2019. szeptember 29. Kubatov Gábor pártigazgató, alelnök beszédet mond a Fidesz tisztújító kongresszusán a BOK Sportcsarnokban, Budapesten 2019. szeptember 29-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Demeter Ervin minősíthetetlen szavakkal is illette fideszes ellenfeleit a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormányhivatal vezetőjeként még tavaly az augusztus 20-i ünnepi beszédében.

Mások mellett azt is mondta, hogy volt egy álma, melyben egy „ellenérdekelt titkosszolgálat” próbálta őt kirúgatni, hogy a helyére a saját emberüket ültessék. A minap – már nem mint a hivatal vezetője – beszélt ezekről a témákról egy interjúban. – Mit szól mindehhez, önnek nem voltak „álmai”? – kérdezte a Boon.hu hírportál Kubatov Gábort.

Demeter Ervin
Fotó: Mediaworks

– Minden tiszteletem Demeter Erviné a pártunkban eltöltött hosszú évekért, de azt gondolom, ezt nem jól látja. Véleményem szerint ma már jobban ért a borászathoz, mint a politikához. A közélet napi történéseinek évek óta nem aktív részese, vagyis nem foglalkozik a politikai eseményekkel rendszeresen. A szőlőtermesztés, borkészítés foglalja le az idejét, és ez egy rendkívül nemes feladat – válaszolta a kérdésre a Fidesz pártigazgatója.

Kubatov Gábor pártigazgató, alelnök
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

– Demeter Ervin leváltása után azt is mondta: „Teljesen biztos vagyok abban, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye nem érintetlen a román hírszerzés tevékenységétől.” Ez elég súlyos vád, kvázi azt jelenti: a román titkosszolgálat apránként átveszi az irányítást a megyei Fidesz felett – reagált a kijelentésre Kubatov Gábor.

– Egy pillanatra időzzünk a „helyére a saját emberüket ültessék” gondolaton. Most Alakszai Zoltán a hivatal vezetője, mit gondol róla?

Elképzelhető, hogy a szűrők, vizsgálatok ellenére olyan embert neveznek ki bármely hivatal élére, aki nem magyar érdekeket szolgál?

Alakszai Zoltán
Fotó: Mediaworks

– Demeter Ervin jó ideje elérte a nyugdíjkorhatárt, mégis maradt a kormányhivatal élén. Azt gondolom, természetes, hogy megköszönve a munkáját, az elért eredményeit, egy fiatal, tehetséges politikus került a helyére, aki új lendületet hozhat a megye életébe – tette hozzá a kormánypárt alelnöke.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.