Lemondott az Index vezérigazgatója, Pusztay András

Dull Szabolcs főszerkesztőt hétfőn kitették a lap igazgatóságából, de a főszerkesztői posztja megmaradt.

2020. 06. 23. 16:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Indexet tulajdonló alapítvány kuratóriumának és az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke, Bodolai László közölte, hogy felmondott Pusztay András, az Index vezérigazgatója. Pusztay távozása után Bodolai László keddtől új vezérigazgatót nevezett ki Ződi Zsolt jogász személyében – írta a Kreatív.hu.

Bodolai így fogalmazott: „Ezúton is szeretném megköszönni Pusztay András eddigi munkáját. Vezérigazgatói tisztségéről való lemondását elfogadtam, és felkértem egy régi jogász barátomat, Ződi Zsoltot, akinek személye számomra garancia arra, hogy az Index továbbra is az ország legolvasottabb online híroldalaként független és hiteles tudjon maradni, hisz nincs másik.”

A portálnál zajló történések része volt az is, hogy Dull Szabolcs főszerkesztőt hétfőn kitették a lap igazgatóságából, arra hivatkozva, hogy „belső döntéseket vitt a nyilvánosság elé”, főszerkesztői posztja ugyanakkor megmaradt – írta a PestiSrácok.hu.

– Nem látjuk még, mi következik az újságért és a szerkesztőség egységéért mindig kiálló vezérigazgatónk távozásából. Egyvalamit azonban biztosan tudunk, továbbra is ragaszkodunk a tartalmi függetlenséghez és a szerkesztőség érinthetetlenségéhez – kommentálta az Index.hu hasábjain Dull Szabolcs főszerkesztő azt, hogy a mai napon lemondott Pusztay András, az Index vezérigazgatója, és a helyére Ződi Zsolt, a Magyar Tudományos Akadémia Jogtudományi Intézetének tudományos munkatársa érkezik. A balliberális lap főszerkesztője azt írta: a következő napokban egyértelmű biztosítékokat várnak, hogy „megmaradjanak azok az értékek, amelyek miatt az Index az ország legnagyobb, legolvasottabb lapja”.

A nap folyamán az Index.hu ügyében megszólalt Vásárhelyi Mária, a balliberális holdudvarhoz tartozó szociológus és médiakutató. Érdekesség, hogy Vásárhelyi annak a Hírklikk.hu-nak adott interjút, amely nemrég Korózs Lajos álmentős botránya kapcsán azzal bukott le, hogy az MSZP pártközpontjából irányítják. (A lap úgy hozta le Korózs Lajos közleményét, hogy abban benne maradt egy mondat, amely szerint a közlemény egy pontján „Lajos” közölhetné, hogy „miket tett képviselőként az elmúlt években”, amely kommunikációs utasítás a közleményhez).

Vásárhelyi nem tartja meglepőnek az Index.hu körüli kavarodást, mint mondta: „Tudjuk, hogy az Index tulajdonosai már jó ideje kormánypárti mamelukok, lényegében politikai végrehajtók, nyilván nem véletlenül szerezték meg már évekkel ezelőtt a lap meghatározó tulajdonrészét. Ez a vérengzés annak a folyamatnak a része, ami minden kormánykritikus hangot, véleményt, orgánumot, nagy olvasottságú, széles közönségréteget vonzó médiumot tönkretesz, eltakarít az útból” – folytatta a médiakutató, aki ezután „diktatúrázni” kezdett. Vásárhelyi érdekes megjegyzést is tett: szerinte a jobboldal nem is akarja megszerezni az elvileg független 444-et vagy Hvg.hu-t, mert akik ezeket olvassák „sosem lesznek Fidesz-szavazók”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.