Börtönben mérgezte meg droggal egyik bűnöző a másikat

Forrás: MTI2020. 03. 19. 12:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Büntetés-végrehajtási intézetben töltött letartóztatásban szenvedett kábítószer-mérgezést egy férfi Nógrád megyében; társa ellen, akitől a drogokat kapta, vádat emeltek – közölte az MTI-vel csütörtökön a Nógrád megyei főügyész.

Bóna Gyula ismertette: az eset 2017 májusában történt, amikor egy büntetés-végrehajtási intézetben letartóztatásban lévő 29 éves vádlott egyik este egy szintén letartóztatott társának átadott egy sárgás színű és egy fehér színű, gyurma állagú anyagot tartalmazó zacskót, aki annak tartalmát még aznap elfogyasztotta.

Ezt követően zárkájában rosszul lett, az eszméletét is elvesztette, kórházba került.

A nyomozás során kiderült, hogy a sértett legalább 100-150 milligramm, 20-100 adagnak megfelelő, ADB-Fubinaca típusú kábítószert fogyasztott el. Ennek következtében életveszélyes állapotot okozó mérgezést szenvedett, mely a gyors orvosi segítség nélkül a halálához vezetett volna.

A Nógrád Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a 29 éves férfi ellen, vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.