Megerősített OMSZ-jelenlét a Balatonnál

Az Országos Mentőszolgálat az iskolai szünet első napjától részben az állomány kiegészítésével, másrészt átcsoportosításokkal elégíti ki az ellátási szükségleteket.

2019. 06. 17. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Földi, légi- és vízimentők, motoros mentőtisztek, gyermekek ellátását biztosító speciális egységek, továbbá strandokra telepített elsősegélynyújtók segítik az ellátást idén nyáron is a Balatonnál. Mivel mindig jelentősen nő a mentők esetszáma, az Országos Mentőszolgálat az iskolai szünet első napjától részben az állomány kiegészítésével, másrészt átcsoportosításokkal elégíti ki az ellátási szükségleteket. Ahol nincs a közvetlen közelben mentőállomás, ott ideiglenes mentési pontokat létesítenek, hogy minél gyorsabban érkezzen a segítség az ellátásra szorulóhoz – mondta el mindezt lapunknak Győrfi Pál.

Az OMSZ kommunikációs vezetőjétől megtudtuk: Balatonfüreden és Sármelléken mentőhelikopter-bázis lesz, a gyermekek életmentő ellátására pedig speciális egységeket működtetnek. Balatonlellén több mint tizennégy éve szolgálja a dél-balatoni ellátást a Magyar Gyermekmentő Alapítvány kiválóan felszerelt gyermekmentőorvosi kocsija, Balatonfüredről pedig a Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány rohamkocsija kaphat riasztást. A nyári hónapokban Balatonvilágosról egy nagy teljesítményű motorkerékpárral indul a főleg az M7-es autópályán előforduló sérülések gyors ellátására a szolgálatos mentőtiszt vagy mentőorvos, és arra is ügyel az OMSZ, hogy speciális mentési tervek alapján legyen többletkapacitás a nagy balatoni fesztiválok, tömegrendezvények egészségügyi biztosítására.

„Életmentő márkát” alapított a múlt év őszén az OMSZ, hogy a márkához csatlakozó cégek, vendéglátóhelyek, üzletek, sportlétesítmények, szolgáltatók teremtsék meg az azonnali életmentés feltételeit, ha valaki újraélesztésre szorul. Az Élet Mentő Pont minősítés feltétele, hogy a vendéglátóhelyen, üzletben, szolgáltatóknál dolgozók, pincérek, szakácsok, eladók elsajátítsák az életmentés alapjait, és legyen a helyszínen használható defibrillátor.

A márka odaítélése esetén a cég jogosultak lesz az Élet Mentő Pont védjegy használatára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.