Megerősödött a DK és a Momentum

A liberális demokrácia mára se nem liberális, se nem demokratikus. Inkább a totalitárius rendszerekhez kezd hasonlítani.

Forrás: Karc FM2019. 12. 31. 17:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon megerősödött a Momentum és a Demokratikus Koalíció 2019-ben, ezt mutatja az ebben az évben megtartott európai parlamenti, később az önkormányzati választás eredménye – hangzott el Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. Az ellenzék a részsikereknek is úgy örült, mintha ők nyertek volna. Az sem zavarta őket, hogy ezzel rácáfoltak arra a sokat hangoztatott kijelentésükre, miszerint Magyarországon diktatúra van, ahol a Fidesz-KDNP-én kívül senki sem nyerhet választást.

A műsorban elhangzott az is: létrejött Európában egy föderalisztikus szuperintegrációpárti oldal, amellyel szemben áll egy nemzeti alapokon álló, antiglobalista, szuverenista politikai családdal. Mindkettőnek van ideológiai alapja. Az egyik a progresszióban és a posztmodern liberalizmusban hisz, a másik pedig a konzervatív keresztyén felfogásban. A liberális demokrácia pedig mára már se nem liberális, se nem demokratikus, inkább a totalitáriánus rendszerekhez kezd hasonlítani.

Az igazság órája minden héten kedden délután háromtól négyig a Karc FM-en. A legutóbbi adás közreműködői voltak: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója és a szerkesztő-műsorvezető, Czirják Imre.

A december 31-én elhangzott műsor IDE kattintva hallgatható meg!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.