Meghurcolták véleményéért

Ez lenne a Karácsony Gergely-féle szabadság?

2019. 09. 03. 13:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely „szabad Budapest” szlogennel kampányol. Ebből a „szabadságból” kaphattunk egy kis ízelítőt az elmúlt napokban.

Történt ugyanis, hogy az ellenzéki összefogás szombati kampánynyitó eseményén – mint már több politikai eseményen előtte – felhangzott a Pál utcai fiúk musicalből ismert Mi vagyunk a Grund! című dal. A darabban Nemecseket játszó Vecsei H. Miklós Facebook-posztban tette közzé a véleményét: „Mindenféle pártállástól függetlenül elhatárolódom attól, hogy ma ez a dal szól politikai kampányrendezvényeken. Én nem látok ma Magyarországon olyan pártot, amely képviselni tudná/akarná ennek az üzenetét.” A szám az összetartozásról szól, mint írta: „Ez a dal egy országé. Nem egy párté.”

A fiatal művész az alpári, mocskolódó kommentek hatására ezután kénytelen volt hangsúlyozni, hogy ő nem fideszes, csupán az ellen emelte fel a szavát, hogy a politika ki akar sajátítani valamit, ami nem egy szekértáboré, hanem közkincs.

Végül, egy nappal később, túl számos levélváltáson és az ezredik mocskolódáson, amikor talán már úgy érezhette, hogy véleményének vállalása a karrierjét is veszélyeztetheti, ezt írta ki Facebook-oldalára: „Letöröltem a tegnapi posztot. Nem volt igazam, nem döntöttem jól. Én megosztónak gondoltam, hogy a Jobbik és az Összefogás rendezvényein használják fel a Mi vagyunk a Grund dalt. Azonban kiderült, hogy rosszul értelmeztem, de ez az én balgaságom és emiatt épp én lettem megosztó. ... Továbbra is igyekezni fogok, hogy ez egy jobb, egymás véleményét tiszteletben tartó, igazságokért küzdő ország legyen. Aki szerint patkány, hazaáruló vagyok, elfogadom. Őszintén. Barátsággal: Vecsei H. Miklós” – írta véleményem szerint némi iróniával Vecsei.

A fiatal színművészt meglincselte véleményéért a liberális elit és véresszájú követői. Ez lenne a „szabadság”?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.