Megzsarolta ügyfeleit a karanténpillangó

A fizetős aktus után azzal kereste meg partnerét egy győri örömlány, hogy ő még csak 16 éves, jogilag  kiskorú, ezért ha nem akarja, hogy feljelentést tegyen a rendőrségen, újból fizetnie kell. A mesével a prostituált bűntársainak többször is sikerült kierőszakolniuk a kuncsafttól pénzt. A valószínűleg erőszaktól sem visszariadó bűnbanda elfogása után a győri rendőrök most azt vizsgálják, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt másokat is átvertek-e a zsarolók.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 04. 28. 18:04
null
gwsg Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győri Rendőrkapitányság zsarolás bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen egy győrújbaráti egyedül élő férfi feljelentése alapján április 24-én. A feljelentő elmondta, két hete egy közösségi oldalon ismerkedett meg egy lánnyal, akit az egyik örömszolgáltató vállalkozását éppen szüneteltető nőismerőse ajánlott neki. A frissen megismert lány 18 évesnek mondta magát, és a levelezések során felajánlkozott a férfinak: tízezer forintos óradíj ellenében hajlandó erotikus szolgáltatást nyújtani.

Tóth Gabriella rendőr alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a nyomozás adatai szerint az együttlétet követően a lány megfenyegette a férfit, hogy amennyiben nem fizet neki egy nagyobb összeget, feljelenti a rendőrségen szexuális erőszak miatt. Azt mondta, hazudott neki, ő még csak 16 éves, jogilag fiatalkorú, és ha a kuncsaft nem akar rendőrségi-bírósági eljárást, akkor fizetnie kell. A közvetlen fenyegetést később telefonos fenyegetések követték, a szexuális szolgáltatást igénybe vevő férfi úgy döntött, fizet. A pénzért a lány egy idősebb nőt és egy férfit küldött, a feljelentéstől, a botránytól félő férfi fizetett.

A zsarolás forgatókönyvének megfelelően a sértett azt gondolta, egy fizetéssel vége a történetnek, a zsarolók azonban egy nap múlva újra jelentkeztek. Ekkor már az állítólagosan 16 éves lány bátyjaként bemutatkozó férfi volt a hívó, aki a család becsületén esett csorba megváltásaként követelt pénzt, több százezres nagyságrendben. Mivel az örömlány megadta a férfi címét a zsarolóknak, közölték vele, április 25-én személyesen mennek el Győrújbarátra a fájdalomdíjnak nevezett összegért. A férfi félt, hogy rá fognak támadni, bántalmazzák, kirabolják, ezért inkább elmondta a történetet a rendőröknek.

Lezárták a menekülési utakat
Fotó: police.hu

A nyomozók a sértettől megkapott telefonszámok, közösségi oldalak adatlapjai alapján egy órán belül beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható társaságot – négy férfit és két nőt –, akik április 25-én délben valóban megjelentek a győrújbaráti ház előtt. A nyomozókkal történt egyeztetés szerint a sértett átadta a zsarolóknak a megjelölt, feljegyzett sorszámú bankókat, a zsarolók zsebre is vágták a pénzt, de elmenni már nem volt lehetőségük.

A környékbeli utcákon várakozó zsaruk lezárták a menekülési utakat. Az egyik zsarolónak ennek ellenére sikerült kitörnie autójával, de száz méter után az árokba hajtott, és őt is elfogták. A sértettnek jó volt a megérzése, hogy akár bánthatják is, az elfogott zsarolóknál ugyanis elektromos sokkolókat, gázfegyvereket is találtak a rendőrök. A hat zsarolót – köztük az örömlányt, aki egyébként elmúlt már 18 éves – őrizetbe vették, a bíróság elrendelte letartóztatásukat. A győri rendőrök most a tőlük lefoglalt telefonok híváslistáit ellenőrizve próbálják megállapítani, követhetett-e el hasonló bűncselekményeket a bűnbanda a veszélyhelyzeti korlátozások idején.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.