Morvai Krisztina elbúcsúzott – Ezekben a témákban szólalt fel utoljára

Az EP mostani ciklusának utolsó plenáris ülésén kétszer is felszólalt Morvai Krisztina független EP-képviselő, aki a mostani választáson már nem indul, s így ezek felszólalások tulajdonképpen a búcsúbeszédet jelentették a számára. Morvai a Facebookon ismertette követőivel ezeket a témákat, s egyben elköszönt a közösségtől, mint Európai parlamenti képviselő.

Forrás: Facebook2019. 04. 18. 10:19
null
Fotó: MTI/Kallos Bea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A jogállamiság romániai helyzetéről szóló vitában felhívtam Vera Jourova európai uniós biztos figyelmét arra, hogy Beke István és Szőcs Zoltán székely hazafiakat a román bíróság gyalázatos koncepciós büntetőeljárás során öt évi szabadságvesztésre ítélte. Jogászként mélyen érintett, hogy felszólalásomat nem a szokásos semmitmondás követte, hanem a biztos asszony a strassburgi falak között merőben szokatlan őszinteséggel és személyességgel számolt be arról a megalapozatlan büntetőeljárásról és letartóztatásról, amelyet egykor ő maga szenvedett el. Noha tudom, hogy a bíróságok döntéseibe közvetlenül senki nem szólhat bele (elvileg...), azt is megtanultam – mások mellett a Budaházy-ügyben, ahol a hazafiak tíz év feletti fegyházbüntetéseket kaptak koncepciós jellegű, ezer sebből vérző eljárásban -, hogy minden lehetséges fórumon folyamatosan tiltakozni kell.

Egy ponton eljuthatunk oda, hogy nem lesz olyan jogalkalmazó, sőt akár médiamunkás illetve más hasonló szakember sem, aki magát is megalázva pártpolitikai megrendeléseket teljesít. Ezzel a reménnyel szólaltam fel már többször a Beke-Szőcs ügyben, készítettem dokumentumfilmeket az érintett családokról, illetve írtam hivatalos leveleket az Európai Bizottságnak. Reménykedem benne, hogy győzni fog az igazság és véget ér a mártírsorssal járó bebörtönzés. Alább látható az április 15-i felszólalásom és megtekinthetőek előző videóim és levelezéseim a témában.

Legutolsó felszólalásomban az Európai Unió jövőjéről szóló vitában Szabó Lőrinc Hazám, keresztény Európa című versének első és utolsó versszakával búcsúztam az Európai Parlamenttől. Az elvben kiemelt jelentőségű vita, mint látják, a szokásos gyér érdeklődés mellett zajlott. Ennél többen szinte csak szavazáskor vannak a teremben, hiszen olyankor kötelező a jelenlét. Már csak ezért is jólesnek és fontosak a megosztások bel- és külföldön – előre is köszönöm! S most már tényleg búcsúzom Önöktől is, végtelen hálával a sok jó szóért, biztatásért, támogatásért. Isten óvja és vezesse Magyarországot, Isten Áldja Önöket! Szeretettel Krisztina” – írta Morvai Krisztina a Facebookon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.