Nem tudja, mit is állítson Szigetszentmiklós polgármestere

Szigetszentmiklóson fontos hír, hogy kormányzati finanszírozással megkezdődik a Temesvári úti iskola építése. Nagy János, a szivárványkoalíció polgármestere ezt igyekszik saját sikerként elkönyvelni, de állításai valójában ellentmondásosak.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 05. 12. 16:53
null
Nagy János, polgármester
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szigetszentmiklóson sok gyerek kénytelen konténeriskolába járni. Évek óta egyre növekvő igény az itt élő családok részéről, hogy épüljenek rendes, korszerű, minden igényt kielégítő iskolaépületek,

ahol az oktatás nemcsak színvonalas, de örömteli és emlékezetes is lehet. Az elmúlt hét fontos híre volt ezért az, hogy a Magyar Közlönyben megjelent a határozat a Temesvári úti iskola felépítéséről. Ennek teljes anyagi finanszírozását az állam vállalja magára.

Nagy János, a város polgármestere, aki a szivárványkoalíció támogatásával jutott mandátumához, a megjelenést követően azt posztolta közösségi oldalán: „Amikor az IPA elvonása miatt voltam bent a minisztériumban, az adóelvonás mellett az iskolai férőhelyhiányról is beszéltem. Kértem, hogy sürgessék meg az iskola építésének beruházását, mert Szigetszentmiklóson rengeteg konténer tanterem van.” Ezzel azt a benyomást próbálta kelteni, mintha az építkezés megkezdésének elérése személyes érdeme lenne. Erre rá is erősített az őt támogató Ezalényeg nevű MSZP-hez köthető baloldali propagandalap, amely egyenesen azt közölte: „Nagy János kiharcolta a kormánynál az új iskolaépület megépítését.”

A valóságban az iskola tervezését és engedélyeztetését már az előző önkormányzati ciklusban, 2017-ben megkezdték, és az építés terve végig szilárd kormányzati elképzelés volt.

A polgármester egyébként maga is bizonytalan abban, hogy mit is állítson pontosan a beruházással kapcsolatban. A május 11-i online tájékoztatójában például – korábbi bejegyzésével ellentétben – azt mondta: „ennek köze nincs az iparűzési adós kormányzati segítséghez, hiszen alapból úgy volt, hogy ez kormányzati pénzből fog elkészülni, bár úgy akarják eladni, hogy ez a városnak nyújtott segítség”. A videófelvételen jól hallható, hogy mintegy fél órával később visszatérve a kérdésre így fogalmaz:

„Még egyszer mondom, ez nem állami segítség, hanem eleve az állam feladata volna”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.