Nocsak, nem csak Donáth Anna cimborál Jourovával?

Csak Katalin momentumos európai parlamenti (EP-) képviselő is feltűnt már az Európai Bizottság alelnökének társaságában, legalábbis virtuálisan.

Forrás: 888.hu2020. 10. 10. 16:56
null
A két boldog befutó: Cseh Katalin és Donáth Anna Fotó: Mátrai Dávid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha visszaemlékszünk, tavasszal a koronavírus-járvány első hullámában a magyar kormány rendkívüli jogrendet vezetett be, hogy sikeresen tudjon védekezni. Természetesen a hazai és nemzetközi baloldal felhördült, diktatúrát kiáltott, hetes cikkellyel fenyegetőzött, volt minden.

Május közepén pedig Věra Jourová többek között Cseh Katalinnal szerepelt együtt a B’nai B’rith International zsidó szervezet egyik online eseményén, amelynek a témája a demokrácia és a járvány kapcsolata volt.

A cseh politikus nem fogta vissza magát, már a felvezetőjében bírálta a lengyel és magyar kormányokat: Varsó az elhalasztott elnökválasztás, Budapest pedig a vírustörvény miatt kapott újfent kritikát.

Cseh Katalin is odatette magát.

Arról panaszkodott, hogy az Orbán-kormány „bosszúból” kivérezteti az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat, így azoknak a kiszolgáltatott helyzetükben esélyük sincs orvosolni a járványt. Cseh azért is lobbizott, hogy ne a kormány kapja az EU-s pénzeket, hanem az önkormányzatok.

A momentumos EP-képviselő Facebook-oldalán is elmélkedett egy sort az online konferenciáról. Mint írta, Jourovával egyetértettek abban, hogy a helyi közösségeknek fontos lenne közvetlen támogatáshoz jutniuk a magyar kormány tevékenységét pedig továbbra is szorosan felügyelik.

A beszélgetést egyébként díszes társaságban rendezték, a német szociáldemokrata Dietmar Köster, a német zöldpárti Terry Reintke is részt vett rajta.

Reintke – mögötte van a szivárványos zászló – egyébként szerepel a Soros-listaként elhíresült lajstromon is, amelyen Soros megbízható európai parlamenti embereit listázzák.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.