Orbán Balázs: Azért csak kibújt a szög a zsákból!

A Gyurcsány-párti Varju László napirend előtti felszólalásában látványosan kampányolt a tegnap kormányfő-jelöltként bejelentett Dobrev Klára mellett.

Magyar Nemzet
2021. 05. 03. 12:19
ORBÁN Balázs
Orbán Balázs szerint külön érdekesség, hogy a Jobbik ugyanazt kommunikálja a parlamentben, mint a DK MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormánypártok folyamatosan csépelik, míg a magyar emberek közel háromnegyede egyértelműen támogatja az Európai Uniót, szövetségesi rendszerünket – hangoztatta napirend előtti felszólalásában Varju László (DK). A Gyurcsány-párti képviselő azt állította, hogy olyan európai országot akarnak, amely „nem Orbán Viktoré és barátaié, hanem a magyaroké”. Szerinte a kormány mézes-mázos kommunikációt folyta , „miközben a lopás továbbra is zajlik.”

– Elég volt a magyaroknak önökből, elég volt az elvtársaiknak önökből, és elég volt nekem is önökből – harsogta Varju László, majd látványos kampányolásba kezdett a vasárnap miniszterelnök-jelöltnek bejelentkező Dobrev Klára mellett. – Minden egyes aláírásukkal el kell majd számolniuk – zárta felszólalását a DK-s képviselő.

– Azért csak kibújt a szög a zsákból, ugyanis kiderült, hogy egy politikai kortesbeszédről van szó

– reagált Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára Varju László felszólalására. Elmondta, a DK-nak a magyarok mellett kellene kiállnia, „ehelyett politikai pecsenyéjüket sütögetik”. Hozzátette: annak mi is örülünk, hogy Magyarország az Európai Unió tagja. – Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy volt olyan időszak, amikor Önök gazdálkodhattak a fejlesztésekkel, és volt olyan amikor mi. Így van összehasonlítási alapunk – jelezte a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, majd ismertette:

az uniós források 95 százalékát a kormány kifizette a projektek végrehajtására.

– Önnek nem velem vagy a kormánnyal, hanem az elemzőkkel van problémája – mondta a Gyurcsány-párti képviselőnek Orbán Balázs, megemlítve a nemzetközi elemzői vállalat, a Moody's kedvező jelentését és Angela Merkel német kancellár dicséretét hazánk uniós forrásainak felhasználásával kapcsolatban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.