Orbán Viktor: A járvány legnehezebb két hete előtt állunk

A járványmatematikusok szerint a mutációk megjelenése miatt erősen nő és nőni is fog a fertőzések száma.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 02. 25. 16:23
ORBÁN Viktor
Budapest, 2021. janur 21. A Miniszterelnki Sajtiroda ltal kzreadott kpen Orbn Viktor miniszterelnk az Eurpai Uni tagllamai vezetinek videkonferencijn a Karmelita kolostorban 2021. janur 21-n. A megbeszls kzppontjban a koronavrus-jrvnnyal kapcsolatos intzkedsek koordinlsa, valamint a beolts felgyorstsnak szksgessge ll. MTI/Miniszterelnki Sajtiroda/Benko Vivien Cher Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy nagyon különleges tudást birtokló tudós orvoscsoporttal találkoztam, járványmatematikusoknak szokták őket nevezni. Ők azok, akik abban segítenek nekünk, hogy megérthessük, hogy az egészségügyi jelenségek milyen trendekké állnak majd össze, azaz mi fog velünk történni a következő napokban és hetekben – közölte a Facebookon csütörtökön közzé tett videóüzenetében Orbán Viktor. A miniszterelnök elmondta:

a szakemberek szerint az egész járvány legnehezebb két hete előtt állunk. – Az újfajta mutációk megjelenése miatt a fertőzések száma erősen nő és nőni fog. Olyan terhelés lesz a kórházainkon, amilyen még nem volt. Minden orvosra, ápolónőre és lélegeztetőkészülékre szükségünk lesz

– jelentette ki, arra kérve a lakosságot, hogy a lehető legfegyelmezettebben próbálják betartani azokat az előírásokat, amelyeket az operatív törzs közzétesz. – Versenyt futunk az idővel. Ha sokan regisztrálnak az oltásra és sokan oltatják be magukat, akkor ez a nehéz időszak lerövidül, ha pedig kevesen, akkor a nagy nyomást jelentő időszak hosszabb lesz. Ezért arra kérek mindenkit, hogy regisztráljanak és oltassák be magukat – zárta üzenetét a kormányfő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.