Orbán Viktor: Irány Brüsszel. Este tárgyalások, holnap partraszállás!

A miniszterelnök a kormányülés után – ahol a járvány kezeléséhez szükséges döntéseket hozták meg – elindult Brüsszelbe.

Forrás: Facebook2020. 12. 09. 15:41
EU leaders summit in Brussels
Hungary's Prime Minister Viktor Orban arrives for an EU summit at the European Council building in Brussels, Belgium October 15, 2020. Olivier Matthys/Pool via REUTERS - RC21JJ9JS4HF Fotó: POOL New
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök villámbejelentkezésében elmondta: véget ért a kormányülés, a járvány kezeléséhez szükséges döntéseket meghozták. A kormányfő arról is beszámolt, hogy most indul Brüsszelbe. „Indulok Brüsszelbe, ma este még háttértárgyalások, holnap reggel partraszállás” – zárta szavait a miniszterelnök.

A Magyar Nemzet korábban beszámolt arról, hogy a magyar és a lengyel kormány elfogadta a német EU-elnökség ajánlatát, így kompromisszum született az EU mintegy 1800 milliárd eurós pénzügyi csomagjáról. A Bloomberg értesülései szerint Budapest, Varsó és Berlin bólintott rá az egyezségre, amit további 24 országnak is el kell fogadnia. Ez az uniós állam- és kormányfők e heti, kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóján sikerülhet.

Emlékezetes, hogy tegnap este Orbán Viktor Varsóban, a lengyel kormányfővel folytatott tárgyalását követően kijelentette: – Úgy gondolom, közel lehetünk a megegyezés eléréséhez, ami győzelem, jó eredmény Magyarországnak és Lengyelországnak, illetve nagyon jó lehet az Európai Uniónak is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.