Orbán Viktor: Nemzetünk tíz év alatt talpra állt – ezek a családvédelmi akcióterv pontjai

Nekünk nem az jelenti a győzelmet, ha a pártunk nyer, nekünk az jelenti a győzelmet, ha az országunk nyer – mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott hagyományos évértékelő beszédében.

Forrás: MTI2019. 02. 10. 15:25
ORBÁN Viktor
Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Nagyon erős családvédelmi intézkedéseket jelentett be a miniszterelnök
  • Mély összefüggés van a politika és gazdaság között
  • A legnagyobb eredményeink még hátravannak
  • A magyar ellenzék bevándorláspárti politikusok gyülekezete
  • Az új internacionalizmusnak Brüsszel a fellegvára
  • Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött
  • A kormányfő kijelentette: Magyarország az a hely, ahol mindenkinek jó lesz magyarnak lenni, és lépésről lépésre, kitartó munkával „fel fogjuk számolni a szegénységet Magyarországon”. Úgy fogalmazott: „Ulti ellen ásszal, szegénység ellen munkával.” Mindenkinek lesz munkája, otthona, minden gyermeknek lesz bölcsőde, óvoda, iskola, étkezés és tankönyv, lesz támogatás a fiataloknak, és jut mindenkinek tisztes idős kor is – sorolta Orbán Viktor.

    Sem a harmadik kétharmadot, sem a kiemelkedő gazdasági növekedést nem adták ajándékba, Magyarország mindkettőért keményen megdolgozott – tette hozzá Orbán Viktor miniszterelnök.

    A Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében a kormányfő kiemelte: mély összefüggés van a politika és gazdaság között, az eredmények sosem a vakszerencsének köszönhetők.

    Felidézte: 2009-ben, a baloldali rémkormányzás vége felé közös vagyonunkat, tartalékainkat és a jövő lehetőségeit is felélték. Azt mondta, Magyarországnak nemcsak válságkezelő csomagokra, hanem teljes megújulásra, új irányra van szüksége.

    Ma a házasságkötések száma nő, a csecsemőhalandóság csökkent, a foglalkoztatás 55-ről 70-százalékra nőtt, a munkanélküliséget az egyharmadára vágták, a jövedelmeket folyamatosan növelik, a minimálbért több mint duplájára emelték – sorolta.

    Orbán Viktor kijelentette: tíz év közös munkájának eredményeként a magyarok ismét hisznek a jövőjükben. A miniszterelnök úgy fogalmazott: nemzetünk tíz év alatt talpra állt.

    Fotó: Reuters

    Nemzeti büszkeségünknek gazdasági alapja is van

    Nemzeti büszkeségünknek gazdasági alapja is van – jelentette ki Orbán Viktor. A kormányfő hangsúlyozta: Magyarország a népességét tekintve a 88. helyen áll a világ országai között, de a 34. legtöbbet exportáló ország. A nemzeti büszkeségnek gazdasági alapja is van, hiszen a magyar mérnökök és munkások teljesítménye 54 hellyel előrébb sorolja az országot.

    Véleménye szerint vannak válaszaink arra, ha a világgazdaság lassul, és nem adjuk fel azt a tervünket, hogy a magyar gazdaság növekedése minden évben legalább 2 százalékkal meghaladja az EU átlagát.

    A legnagyobb eredményeink még hátravannak, csak most lendültünk bele – tette hozzá.

    Orbán Viktor szerint nincs ebben túlzás, a gazdasági tények azt mutatják, hogy Magyarország a magasan jegyzett, tiszteletet érdemlő és nagyszerű teljesítményre képes emberek országa.

    A miniszterelnök elmondta, 700 milliárd forintot fordítanak az egészségügy fejlesztésére.

    Orbán Viktor hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be

    Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be a vasárnap Budapesten tartott évértékelő beszédében. A kormányfő kijelentette: ez a magyarok válasza és nem a bevándorlás.

  • Minden 40 év alatti nő az első házasságakor 10 millió forint kedvezményes kölcsönben részesülhet.
  • Bővítik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kedvezményes hitelét, amelyet két vagy több gyermek esetén használt lakások vásárlására is lehet fordítani. Már a második gyermeknél 1 millió forintot átvállalnak a nagycsaládosok jelzáloghiteléből. A falun élők számára néhány hét múlva külön testre szabott támogatást jelentenek be
  • Azok a nők, akik legalább négy gyermeket szültek és neveltek, életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól
  • Elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját, legalább három gyermeknél a legalább hétszemélyes új autó vásárlásához 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást adnak autóvásárlásra
  • Megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást, 21 ezer új férőhelyet hoznak létre 3 év alatt.
  • Bevezetik a nagyszülői gyedet (gyermekgondozási díjat), így a nagyszülők is maradhatnak gyeden a szülők helyett
  • A magyar ellenzék bevándorláspárti politikusok gyülekezete

    A miniszterelnök szavai szerint a magyar ellenzék bevándorláspárti politikusok gyülekezete, akiket Soros György és az európai bürokraták tartanak lélegeztetőgépen.

    Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarországon megtörténhetett a szocialisták és a szélsőjobb koalíciója, és ez maga a politikai pornográfia. A kormányfő kiemelte: azt kell hallanunk, hogy a zsidó származású képviselők listázása nem jelent antiszemitizmust, és aki ezt mondja, még főpolgármester akar lenni, ahelyett, hogy csendben elkullogna a kertek alatt. Erre csak annyit mondhatunk: szégyen! – fogalmazott

    Fotó: MTI

    Az új internacionalizmus fellegvára Brüsszel

    Az új internacionalizmus fellegvárának Brüsszelt, eszközének pedig a bevándorlást nevezte meg Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten elmondott évértékelő beszédében.

    A kormányfő szerint megint vannak, akik nemzetek nélküli világot, nyílt társadalmat akarnak, nemzetek feletti világkormányt eszkábálnak, és ma is külföldről irányítják őket.

    Orbán Viktor azt is mondta, hogy a bevándorlóországokban keresztény-muszlim világ jön létre folyamatosan zsugorodó keresztény aránnyal. Azonban „nekünk, közép-európaiaknak még megvan a saját jövőnk” – hangsúlyozta, kijelentve ezért: a kormány bevándorláspolitikája szilárd marad, „nix ugribugri”.

    Ezzel kapcsolatban az európai baloldalt a spekulánsok, a világpolgárság, a világkormányzás és a világmigráció élharcosának, a nemzetek, a család és a keresztény életforma „sírásójának” nevezte. „A harc nyílttá vált, mióta a bevándorláspárti hadak élére Soros György egy Timmermans nevű szocialistát állított. Ő vezeti a bevándorláspárti politikusok listáját. Erről szól az európai választás, erre készül Brüsszel. Mi pedig arra készülünk, hogy a bevándorláspárti többséget megállítsuk” – fejtette ki.

    Kitért rá: olyan Európát akarunk, amely tiszteletben tartja az országok, népek saját jövőjéről hozott döntéseit és elfogadja, hogy mi, közép-európaiak a magunk útját akarjuk járni. Egész Európában egyre kevesebb gyerek születik, a nyugatiak erre a bevándorlással válaszolnak: „amennyi hiányzik, annyi jöjjön be”, és akkor rendben vannak a számok – magyarázta. Kijelentette: nekünk azonban nem számok kellenek, hanem magyar gyerekek, és a bevándorlás fegyverletételt jelent.

    Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött

    Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök.

    Az igazi nagy utazás még vár a magyarokra, és a legnagyobb győzelmek még csak most jönnek – fogalmazott a kormányfő.

    Beszédében bejelentette a középiskolai nyelvoktatás korszerűsítését, közölve: minden középiskolás a 9. és a 11. tanév nyarán kéthetes külföldi nyelvtanfolyamon vehet részt a kormány költségén.

    Beszámolt továbbá arról, hogy a kormány döntése értelmében 700 milliárd forintot fordítanak egészségügyi fejlesztésekre, ideértve a budapesti centrumkórházak megépítését is.

    A Fidesz minden támogatást megad a bejelentett intézkedésekhez

    A Fidesz kész minden támogatást megadni az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett intézkedések bevezetéséhez és a szükséges törvényalkotási munkához – közölte a nagyobbik kormánypárt az MTI-vel.

    Hozzátették: az ellenzéki pártoknak ismét lesz lehetőségük, hogy végre a magyar fiatalok és gyermekes családok mellé álljanak.

    A kormányfő vasárnapi évértékelőjén hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be.

    A Fidesz-frakció közleményében azt írta: 2010-ben, amikor a „balliberálisoktól” átvették a kormányzást, azt vállalták, hogy a gyermekes családokat minden erővel segíteni fogják. A gyermekek és a család védelme azóta még fontosabbá vált, hiszen „Európában éppen hatalomra tör az a politikai erő, amely bevándorlók betelepítésével és nem a családok támogatásával képzeli el Európa jövőjét” – emelték ki. Hozzátették: ehhez a bevándorláspárti oldalhoz politikai ellenfeleik is csatlakoztak.

    KDNP: Magyarországnak nagy lehetőségei vannak a fejlődésre

    A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelőjéből jól látható, hogy a magyar emberek közös erőfeszítéseinek köszönhetően Magyarország előtt komoly lehetőségek állnak a fejlődésre.

    A kisebbik kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: tíz év közös, kitartó munkája után olyan intézkedésekről esett szó, amelyek hosszú távon biztosíthatják az ország jövőjét, végre látszik a lehetősége annak, hogy „lépésről lépésre eljussunk a szegénység teljes felszámolásáig”.

    Hozzátették: a rendkívül nagyvonalú családtámogatási programok különösen biztatóak, hiszen Magyarország jövője a magyar családokon múlik. A miniszterelnök által meghirdetett hétpontos családvédelmi akcióterv ennek alapján határozza meg az ezzel kapcsolatos feladatokat.

    A KDNP kitért arra is: az európai parlamenti választás tétje, hogy meg tudjuk-e védeni keresztény kultúránkat a nyílt társadalmat hirdető gazdasági és politikai erők támadásaitól, amelyek fel akarják számolni a nemzetek Európáját.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.