Országszerte megdolgoztatta a tűzoltókat a péntek esti vihar

Mintegy 180 helyszínre kellett kivonulniuk az ország 14 megyéjében a tűzoltóknak a péntek éjszakai vihar miatt – közölte Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője szombaton az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 06. 27. 10:06
null
Nyíregyháza, 2020. június 27. Vízben álló házak a nyíregyházi Szegfû utcában 2020. június 26-án éjjel. Rövid idõn belül annyi csapadék hullott a szabolcsi megyeszékhelyre, hogy a csatornahálózat több helyen nem tudta elvezetni. A tûzoltóknak mintegy 180 helyszínre kellett kivonulniuk az ország 14 megyéjében az éjszakai vihar miatt. A legtöbb káreset Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében történt június 26-án éjfélig. MTI/Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szóvivő elmondta, főként az elöntött pincék, illetve lakóingatlanok adtak munkát kollégáinak, de elakadt jármű és fakidőlés miatt is be kellett avatkozniuk.

– A legtöbb káreset Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében történt péntek éjfélig. Van, ahol még most is dolgoznak a tűzoltók – fűzte hozzá.

A katasztrófavédelem közölte azt is, az éjszakai esőzések után sorra érkeznek a bejelentések a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába.

Egerben és környékén eddig több mint negyven esetben kérték a tűzoltók segítségét, elsősorban vízeltávolításhoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.