Rács mögé kerültek a balbarát vállalkozók

Kétmilliárd forintos áfacsalás miatt 8 év börtönre ítéltek két olyan vállalkozót, akik Üröm jelenleg független, korábban MSZP-s polgármesterének, Laboda Gábornak a köréhez tartoztak.

Magyar Nemzet
2020. 03. 07. 7:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétmilliárd forintos áfacsalás miatt jogerősen nyolc év börtönre ítélt kedden a Szegedi Ítélőtábla két olyan vállalkozót, P. Ádámot és K. Tibort, akik Üröm jelenleg független, korábban MSZP-s polgármesterének, Laboda Gábornak a köréhez tartoztak – erről írt tegnap a PestiSrácok.hu. A hírportál kiemelte, hogy mindketten megszöktek az elsőfokú ítélet után, elfogatóparancs volt kiadva ellenük, ám a rendőrség honlapján már nem szerepelnek a körözött személyek között, így elképzelhető, hogy elfogták őket.

A PestiSrácok.hu jelezte, hogy az ügy harmadrendű, hat évre ítélt vádlottja, H. Zoltán szintén ürömi, és ugyancsak Laboda Gábor köréhez tartozik, ráadásul osztálytársa is volt a polgármesternek. Az „Olcsó” becenevű férfi és a polgármester ismertségét nehéz lenne bárkinek is tagadnia, még közös fotón is szerepelnek. Laboda azt viszont korábban tagadta, hogy baráti viszony fűzné P. Ádámhoz.

Az internetes oldal arról is írt: érdemes megemlíteni az ügy ötödrendű, négy év hat hónapra ítélt vádlottját, V. Ferencet is, akiről egy halálosan megfenyegetett, nagybani piacos ügyekről beszélő tanú azt mondta, hogy rendkívül veszélyes embernek ismerte meg. Róla azt is jegyzőkönyvezték, hogy rengeteg – védelmi – pénzt (heti szinten ötmillió forintot) fizetett annak a D. Andrásnak, akiről korábban a PestiSrácok.hu beszámolt. Megírták, társaival százmilliókat halmoztak fel úgy, hogy különböző büntetőeljárás alatt álló vállalkozónak ígérték: befolyásos kapcsolataik révén elérik az ellenük indított nyomozás félresiklatását és a NAV-razziák elkerülését.

– A férfi NAV-os felderítőnek adta ki magát, és kijelentette: kiváló kapcsolatban van Pintér Sándor belügyminiszterrel, akivel „mindent el tud intéztetni”. Kiderült, hogy ebből semmi nem igaz, és az ügyészség eljárás alá vonta D. Andrást – tették hozzá.

P. Ádámot testvérével és annak fiával együtt korábban jogerősen felfüggesztett börtönre ítélte közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, testi sértés, súlyos testi sértés kísérlete, valamint csoportos garázdaság miatt is a bíróság, mert 2013-ban az ürömi szülők bálján tömegverekedést robbantottak ki, és rátámadtak a helyi általános iskola szülői munkaközösségének elnökére. Egyikük egy polgárőrt is bántalmazott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.