Somogyi Zoltán is megszólalt a judapestezés kapcsán

Frappáns Facebook-posztban szólt be a baloldali ellenzéki vezetőknek Somogyi Zoltán. A Political Capital alapítója a botrányos kijelentései miatt címlapokra került ellenzéki jelölt, Bíró László ügyére utalt, ameynek kapcsán a főpolgármester és a baloldali pártok is mély hallgatásba burkolóztak.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2020. 08. 23. 13:58
BR Lszl; MAGYAR Zoltn
Budapest, 2020. január 29. Magyar Zoltán jobbikos országgyûlési képviselõ (j) és Bíró László, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzati képviselõje sajtótájékoztatót tart a tokaji borokkal kapcsolatban Budapesten, a Legfõbb Ügyészség épülete elõtt 2020. január 29-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Na, megvéditek végre valamikor, »judapesti« pártközpontok a »tetűcsúszdás zsidókat« is? Ha már szivárványos és szolidaritási hetet tartottatok, ami tényleg nagyon fontos és helyesen tettétek. Ez azonban kötelez más irányba is” – ezt írta Facebook-oldalán Somogyi Zoltán, a Political Capital alapítója. A szociológus a napokban botrányba keveredett Bíró László ellenzéki képviselőjelölt ügyére utalt, aki, mint azt ebben a cikkben megírtuk, rasszista, antiszemita megjegyzéseivel került a lapok hasábjaira.

A szerencsi időközi országgyűlési választáson a baloldali összefogás jelöltjeként induló jobbikos politikus a közösségi oldalán Budapestet Judapestnek nevezte és mostani szövetségeseit, a Gyurcsány-párt tagjait nemes egyszerűséggel szemkilövetőknek minősítette. Mindezek után a DK, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum is felsorakozott a jobbikos jelölt mögé.

Bíró László megbotránkoztató kijelentéseit sem Karácsony Gergely főpolgármester, sem baloldali ellenzéki pártok nem kívánták kommentálni. Erről itt írtunk bővebben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.