Színházfesztivált rendeznek a szigligeti várban

Az augusztus 14-ig tartó rendezvénysorozat idején kőszínházak népszerű darabjait mutatják be a szigligeti várudvarban.

Forrás: MTI-OS2021. 06. 27. 10:21
null
Szigliget, 2018. január 7. A Szigligeti vár részlete, háttérben a Szent György hegy látható. A Balaton-felvidéken, Szigliget falu mellett, a Balaton egykori szigetét képezõ vulkanikus hegy kúpján, 210 méter magasan emelkedik a Szigligeti vár. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: MTI/Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára nyitotta meg Szigligeten az idén első alkalommal megrendezett „Dunántúli színházak nyáresti előadásai a szigligeti vár kertjében” elnevezésű, tíz előadásos nyári színházi fesztivált. A június 26-án kezdődő és augusztus 14-én záródó eseménysorozat keretében fővárosi és dunántúli kőszínházak népszerű darabjait mutatják be a szigligeti várudvarban, a Balaton felett épülő, közel ötszáz főt befogadó szabadtéri színházban.

– A cél az, hogy az örvendetesen növekvő számú komoly- és könnyűzenei fesztivál mellett, a színvonalas nyári, szabadtéri színházi programok is minél tágabb teret kapjanak és érjenek el mind több érdeklődőt ország- és Kárpát-medence-szerte

– mondta el az államtitkár.

Hozzátette: ugyanakkor nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések, mint amilyen a szigligeti nyáresti színházi fesztivál is, jótékonyan hatnak az adott térség turisztikailag sokszínű fejlődésére. Ezért is támogatta mintegy 150 millió forinttal az Emberi Erőforrások Minisztériuma az idén a „Dunántúli színházak nyáresti előadásai a szigligeti vár kertjében” címet viselő programsorozatot.

A fesztivál megnyitása alkalmából Latorcai Csaba külön is köszöntötte a nézők soraiban helyet foglaló és a térség egészségügyi intézményeiben dolgozó munkatársakat és családtagjaikat az odaadással végzett munkájukért, szakmai felkészültségükért, amivel a pandémia minden egyes percében az embereket szolgálták.

Emlékezetes, a Balaton-felvidéki település korábbi polgármestere, Balassa Balázs tavaly nyáron mondott le Szigliget vezetéséről. Akkor azt mondta, hogy túl nagy nyomás nehezedik balatoni településként Szigligetre. Emellett arra is célzott, hogy elég nagy baj van bizonyos befektetőkkel a Balaton környékén, de konkrétumokat egyetlen nyilatkozatában sem említett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.