Terrorelhárítók segítettek elfogni a drogterjesztőket

Kábítószer-kereskedőkre csaptak le a rendőrök – adta hírül csütörtökön a Police.hu. A Győr-Moson-Sopron és Vas megyében több helyszínen végrehajtott, összehangolt akcióban öt személyt vettek őrizetbe.

Magyar Nemzet
2019. 04. 26. 13:00
null
A gyanúsítottaknál nagy mennyiségű kábítószer volt Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kábítószer-kereskedőkre csaptak le a rendőrök – adta hírül csütörtökön a Police.hu. A Győr-Moson-Sopron és Vas megyében több helyszínen végrehajtott, összehangolt akcióban öt személyt vettek őrizetbe.

A beszerzett információk alapján a kábítószer beszállításakor öt férfit értek tetten a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei április 22-én a késő esti órákban Harkán, ahol 3500 gramm kábítószergyanús fehér port, valamint a porciózáshoz és értékesítéshez szükséges eszközöket foglaltak le. Ezzel egy időben Kópházán is intézkedtek a rendőrök egy nővel szemben, aki szintén szerepet játszott a kábítószer behozatalának szervezésében.

A gyanúsítottaknál nagy mennyiségű kábítószer volt
Fotó: Police.hu

Április 23-án éjfél körül ellenőriztek egy szombathelyi szórakozóhelyet, valamint házkutatást tartottak egy szintén szombathelyi lakásban, ahol lányok futtatásával kapcsolatos feljegyzéseket is lefoglaltak. A KR NNI Vagyon-visszaszerzési Hivatal a gyanúsítottaktól több helyszínen közel 121 millió forint értékben vett zár alá lakóingatlant, illetve foglalt le készpénzt, telefonkészülékeket és több nagy értékű luxusautót.

Ide tartozik az a tegnapi hír is, miszerint több mint nyolcmillió forint értékű kokaint talált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren egy nő testében, aki Sao Paulóból, Zürichen keresztül érkezett a budapesti repülőtérre, ahol a pénzügyőrök igazoltatták és átvizsgálták a csomagjait, valamint ruházatát. A pénzügyőrök a vizsgálat során nem találtak kábítószergyanús anyagot, de a nő viselkedése arra utalt, hogy a testében kábítószert rejthetett el, ezért a Semmelweis Egyetemre vitték CT-vizsgálatra, ami idegen testet mutatott a nő testüregének alsó részében, ahonnan végül 13 csomag, mintegy 410 gramm gumióvszerbe csomagolt kokain került elő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.