Timmermans-féle hazugságok Magyarországról

Balliberális zombimédia.

Nagy Árpád
2019. 05. 13. 10:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miről is számolnának be szívesebben a balliberális médiumok, mint arról, hogy Manfred Weber és Frans Timmermans vitáján negatív színben tüntették fel a magyarországi helyzetet.

Imígyen a szocialisták nagyágyújának érvekkel alátámaszthatatlan gondolatsora, amellyel a német közszolgálati csatorna nézőit igyekezett félrevezetni:

Magyarországról „elüldöztek egy egyetemet”, és az úgynevezett Stop Soros törvény révén „szörnyű dolgokat művelnek”, nyomás alá helyezik a civil társadalmat, „szabad sajtó pedig szinte nincs is már” az országban.

Nézzük, mennyi hazugság fér el egyetlen Timmermans-féle mondatban.

- Olyannyira „elüldözött” egyetem a CEU, hogy továbbra is Magyarországon működik.

- A „nyomás alá” helyezett civilek, a mintegy hatvanezer (!) civil szervezet köszöni szépen, jól van, hagyományt ápol, rendezvényeket szervez, összefog nemes ügyekért, védi a természetet, támogatja a sportot stb. (Persze Soros néhány kitartott szervezete nem hullajt örömkönnyeket...)

- A nem létező „szabad sajtó” pedig beszámol erről a kijelentésről (is), csak rá kell keresni az interneten.

De egy igen kis töredéke a médiának (a Magyar Nemzet most) szerencsére arról is hírt ad, hogy ebben az egy mondatban igazság egy sem, hazugság viszont három is rejtezik. Amiről természetesen a teljes európai és hazai balliberális „szabad” és „független” médiumok újságírói vagy elfeledkeznek, vagy nem is mernek írni, pedig a kijelentés óta eltelt már néhány nap.

Hogy Timmermans érdekei mentén hazudik, azt, ha rendjén nincs is, de megszoktuk, viszont, hogy miként néz tükörbe az, aki minden megjegyzés nélkül továbbítja, sulykolja a hazug üzenetet, az továbbra sem világos.

Valóban nem tudják, hogy a CEU működik, miközben beszámolnak arról, hogy rektora éppen aláírt egy megállapodást a bajorokkal? Ne tudnák, hogy hatvanezer civil szervezet építi, szépíti, ápolja Magyarországot?

Végül, de nem utolsó sorban, leírják kommentár nélkül a sokmillió kattintású gigaportálok, hogy nincs szabad sajtó, és nem nem szakad rájuk a mennyezet?!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.