Több mint 30 ezer ingyenes tanszercsomagot kapnak rászoruló gyerekek

A Klebelsberg Központ elnöke közölte: a felső tagozatosok egyencsomagot kapnak, a kisebbeknek pedig korosztály szerint állították össze a csomagokat.

Forrás: MTI2019. 08. 15. 13:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 30 ezer ingyenes tanszercsomagot kapnak a halmozottan hátrányos helyzetű családokban élő gyerekek augusztus 26-ig – mondta a Klebelsberg Központ elnöke.

Hajnal Gabriella hozzátette: a felső tagozatosok egyencsomagot kapnak, a kisebbeknek pedig korosztály szerint állították össze a csomagokat.

Augusztus 15-ig minden tankerületekbe megérkeznek a csomagok, amelyeket ezután névre szólóan küldenek ki az iskolákba – ismertette.

A tanév kezdetéhez közeledve a központ elnöke kitért arra: a nyári viharok okozta iskolai károkat felszámolták, szeptember elsejéig minden tervezett beruházás befejeződik, a tankönyvek kiszállítása pedig rendben zajlik és a tervek szerint augusztus 26-ig lezárul.

Hajnal Gabriella szólt arról is, hogy a digitális felszereltség szempontjából egyre jobban állnak a magyar iskolák, az elmúlt tanévben 40 ezer pedagógus kapott notebookot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.