Történész: Folytatódik az iraki újjáépítés

Az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatala a magyar kormány Hungary Helps programjával közösen dolgozik az Iszlám Állam pusztítását elszenvedő Karakos város újjászületéséért.

Forrás: MTI2019. 10. 27. 11:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az iraki újjáépítés folytatódásáról beszélt Dezső Tamás történész az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában. A szakembert annak kapcsán kérdezték, hogy magyar-amerikai együttműködés keretében épül újjá Irak legnagyobb keresztény városa. Az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatala (USAID) a magyar kormány Hungary Helps programjával közösen dolgozik az Iszlám Állam pusztítását elszenvedő Karakos város újjászületéséért.

A történész elmondta, a magyar állam öntevékenyen, saját hatáskörben eljárva kezdett el egy olyan támogatási projektet, elsősorban Észak-Irakban, amely során a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet által elfoglalt településeken segítik az újjáépítést. Magyarország helyreállított már iskolát keresztény gyerekeknek, és újjáépített városokat is – tette hozzá.

Kitért arra is: Magyarország élen jár az infrastruktúra újjáépítésében, s ezt a tevékenységet az Egyesült Államok a messzemenőkig elismeri.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.