Vádemelés Varju László, a DK országgyűlési képviselője ellen

Választás rendje elleni bűntett és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Központi Nyomozó Főügyészség.

2020. 04. 02. 15:24
null
Forrás: hirado.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Központi Nyomozó Főügyészség választás rendje elleni bűntett és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Varju László országgyűlési képviselővel szemben a Fővárosi Törvényszéken. Varjú László országgyűlési képviselő mentelmi jogát – a legfőbb ügyész indítványára – az Országgyűlés 2019. november 4-én felfüggesztette. Az ügyészség ezt követően Varjú Lászlót gyanúsítottként hallgatta ki, amely során tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.

A beszerzett bizonyítékok alapján az ügyészség választás rendje elleni bűntett, súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt a Fővárosi Törvényszéken vádat emelt Varjú László országgyűlési képviselővel szemben.

A vádak alapja, egyfelől hogy Varju László az egyik budapesti egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként a 2018. évi országgyűlési választás előtt, 2018. február 12-én, egy kávézóban találkozott a függetlenként induló jelölttel. A találkozó során Varju László – a választáson való nyerési esélyeinek növelése érdekében – anyagi juttatást ígért a férfinak azért, hogy a képviselőjelöltségtől lépjen vissza a javára. A férfi a felvetést elutasította.

Másfelől Az MTVA székháza előtt, 2018. december 16-án tüntetés volt, miközben több országgyűlési képviselőt – kérésükre – beengedtek az épületbe. A képviselők öt pontból álló követelést akartak a köztelevízió adásában beolvastatni, de a biztonsági osztályvezető többször tájékoztatta őket arról, hogy az intézmény mely területeire nem léphetnek be, mivel ezen területek zárt, védett területnek minősülnek. Az országgyűlési képviselők – köztük Varju László – ezt vitatták, és az élő műsor helyszínére való beengedést követelték.

Varju László másnap délelőtt a stúdióba történő bemenetel érdekében nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának. Dulakodás közben az egyik biztonsági őrnek több másodpercen keresztül kézzel megszorította a vádliját. Miután a biztonsági őrök társuk lábát kiszabadították, Varju Lászlót a stúdió ajtajától eltolták.

Még ugyanezen a napon, délután, Varju László a székház első emeletén be akart menni arra a folyosóra, ahonnan a vezérlő helyiségek és a hírszerkesztőség ajtajai nyíltak. Varju László többszöri felszólításra sem távozott. A képviselőt ki akarták vezetni, majd vele szemben – erőszakos ellenállása miatt – testi kényszert alkalmaztak, azonban Varju László továbbra is ellenszegült, a földre feküdt, egy biztonsági őr lábát elkapta, majd kihúzta, melynek következtében a férfi a földre esett. A sértett az esés következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.