Valóságidegen a belterjes balliberális „szakmaiság”

Ha a balliberális oldal a saját világnézeti agendáját rá akarja kényszeríteni valakire, akkor rendszerint a saját érvelését szakmainak, a másik félét pedig politikainak állítja be – mondta Szánthó Miklós.

Magyar Nemzet
2019. 11. 29. 6:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha a balliberális oldal a saját világnézeti agendáját rá akarja kényszeríteni valakire, akkor rendszerint a saját érvelését „szakmainak”, a másik félét pedig „politikainak” állítja be – mondta Szánthó Miklós (képünkön) a Mandinernek adott interjúban arról, hogy a CEU három korábbi oktatója pökhendi cikkben reagált Varga Judit igazságügyi miniszter jogállamisággal kapcsolatos írására.

Az Alapjogokért Központ igazgatója hangsúlyozta: a nyílt társadalom híveinek egymásra történő folytonos és körkörös visszahivatkozása befolyásolási eszköztáruknak egy professzionális módon kiépített eleme. Ez tetten érhető abban is, hogy a CEU-s oktatók rendre a Freedom House, az Amnesty International vagy a nemzetközi IDEA intézet anyagaira hivatkoznak. A „jogállamiság” homályos fogalmának „konkretizálására” tett erőszakos kísérletek azért kiemelten fontosak nekik, mert ebben a varázsszóban látják azt az alapot, amely okot adhat az állami döntéshozatal uniós vagy nemzetközi szintre történő kiszervezésére – mutatott rá.

Kiemelte: a „szakértők” állításaival szemben tehát nem arról van szó, hogy az Orbán-kormány aláássa a demokratikus rendet, hanem arról, hogy azt illiberális, a keresztyén szabadság elvein alapuló irányban változtatja meg. – Persze, hogy nem tetszik a nyílt társadalom híveinek, ha egy országban alkotmányos rangra emelkedik a keresztyén kultúra és az alkotmányos önazonosság védelme – összegzett Szánthó Miklós.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.