Hiába próbálta Magyar Péter eltüntetni a nyomokat, az internet nem felejt

A Lundán keresztül gyűjt pénzt szinte a teljes baloldal

2024. 04. 26. 13:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába próbálta eltüntetni Magyar Péter a Talpramagyarok.hu-ról azokat az árulkodó adatkezelési információkat, miszerint Magyarék adatkezelője mögött álló egyik cég a Datadat bécsi szervezete. A Tűzfalcsoport legfrissebb cikkéből kiderül, 

a honlapon jelenleg is található egy úgynevezett cookie-szabályzat, amelyen belül továbbra is az Estratos Digital GmbH és a Lundadonate.org nevű szervezet szerepel.

A Magyar Nemzet feltárta, a Talpramagyarok.hu weboldalról kiderült, hogy Magyarék adatkezelője mögött álló egyik cég a Datadat bécsi szervezete. 

Ennek a bécsi cégnek a többségi tulajdonosa egy olyan amerikai cég, amely aktívan közreműködött például Barack Obama és más baloldali amerikaiak kampányában

 – írta a portál. Jelezték, Magyar Péter szervezetének weboldalán, a Talpramagyarok.hu-n adatkezelőnek egy bizonyos Estrados.eu és Lundadonate.org nevű adománygyűjtő felület volt feltűntetve, de a Magyar Nemzet cikkének megjelenése után megpróbálták Magyarék eltüntetni a nyomokat az 53 oldalas Adatkezelési tájékoztatóból.

Van azonban a honlapon jelenleg is egy cookie-szabályzat, egy 54 oldalas dokumentum, ami szintén Adatkezelési tájékoztató néven fut. Ebben pedig szerepel az Estratos Digital GmbH és a Lundadonate.org nevű szervezet. Előbbi egy bécsi székhellyel alapított digitális ügynökség, ügyvezetője Bajnai kormányának volt titokminisztere, a Datadat-cégcsoport vezető figurája, Ficsor Ádám

 – hívta fel a figyelmet a Tűzfalcsoport.

A portál emlékeztet, az első leleplezés után Magyar Péter arrogáns, uszító stílusban tagadta, hogy kapcsolatban állna Bajnai Gordonékkal, illetve a Datadat céghálózattal.

– Ez egy félreértés – mondta akkor Magyar Péter, tagadva, hogy ő vagy közössége kapcsolatban állna a Bajnai Gordonhoz köthető cégekkel. 

Magyar azzal érvelt, hogy adatvédelmi tájékoztatójukat az idő hiányában átvették valakitől, „aztán ki is vették belőle azt az utalást”.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy 

a Demokratikus Koalíció egy Amerikába vezető, a Korányi-féle Action for Democracyhez (A4D) ezer szállal köthető, Lunda nevű weboldalon keresztül kezdett adománygyűjtésbe az Állami Számvevőszék által – éppen a külföldi pénzek miatt – kiszabott büntetésre hivatkozva.

A portál rámutatott, a Lunda webfelület  „a progresszívek által a progresszívek számára készített adományozó szoftver”, amely a 2022-es választási botrányban központi szerepet játszó, az annak során érkező külföldi forrásokból is részesülő, Bajnai-féle Datadat egyik fejlesztése. – E tényt a szervezet a saját weboldalán próbálja elrejteni, és azt rögzíti, hogy „A Lundát anyavállalatunk, az Estratos Digital fejlesztette ki, egy butikpolitikai tanácsadó és technológiai cég, amely progresszív ügyekkel és politikai jelöltekkel dolgozik szerte a világon” – és hozzáteszik, a cégadatokban ugyanakkor minimális utánajárással kiderül, hogy az Estrados Digital nevű osztrák cég honlapja a hazánkban ismerősen csengő Datadat.at.

Hangsúlyozták azt is, hogy 

a Lunda szervesen kapcsolódik az amerikai demokrata párthoz közel álló Action Networkhoz is, amely szinte ugyanakkor, amikor Gyurcsányék elkezdtek pénzt kalapozni a felületen, bejelentette, hogy integrálja a saját rendszereibe a platformot.

– Emlékezetes, az Action Network volt az a weboldal, amelyre a dollárbaloldal színe-java úgy hivatkozott, hogy ezen keresztül gyűjtötték Amerikában a magyarországi kampányra szánt pénzeket. Majd később éppen ez az oldal buktatta le Korányiékat, hiszen ezen keresztül derült ki, hogy a korábban hangoztatott ezres nagyságrendű mikroadományok helyett csupán 11 támogatás érkezett be az A4D-hez, amelynek mégis sikerült négymilliárd forinttal megtámogatnia a baloldal választási kampányát – idézték fel.

Hozzátették, 

a Lundán keresztül gyűjt pénzt programjaira a noÁr Mozgalom, valamint Juhász Péter a kampányára és egyéb projektjeire is. De emellett a Jámbor András nevével fémjelzett kommunista szellemiségű lap, a Mérce is többször gyűjtött már adományokat a Lunda segítségével, sőt ők a rendszeres, napi szintű adományokat is mind a mai napig ott fogadják. 

A Mérce mellett pedig, nem meglepő módon, a Szikra Mozgalom is ugyanezt a felületet alkalmazza. Ugyancsak a Lunda programot használja adománygyűjtésre a Tanítanék Mozgalom, amely a Bajnai bizalmasai által gründolt szervezet, a Humán Platform egyik fiókszervezete.


Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Havran Zoltán)

 

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.