Zsolnay kerámiákat lopott a társaság volt igazgatója

A vádlott ellen az ügyészség börtön fokozatú szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabását, mellékbüntetésül a közügyek gyakorlásától indítványozott a járásbíróságnak.

Munkatársunktól
2019. 04. 07. 7:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt a Szekszárdi Járási Ügyészség a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. cégvezetője ellen.

A vádlott 2014. március 7-e óta volt a manufaktúra cégvezetője, és pozíciójából adódóan a gyár területén ellenőrzés nélküli be- és kilépési lehetősége volt, valamint a raktárak és kapuk kulcsaival is rendelkezett. Cégvezetői kötelezettségeit megszegve 2016. április 26-ig összesen több mint 11 millió forint értékű porcelánt lopott el a társaság gyártelepéről.

Ezeket a nyomozó hatóság a férfi lakóhelyén lefoglalta. A tettes a többi áruhoz úgy jutott hozzá, hogy valótlan tartalmú selejtezési jegyzőkönyveket írt alá, majd a rajtuk szereplő termékeket egy olyan raktárba vitette, amihez kulcsa volt, onnan pedig gépkocsiba pakolva az üzem területéről kivitte. Ezek mellett a vádlott egy budapesti épület tetőrekonstrukciójával kapcsolatban a társaságtól megrendelt mázas tetőcserepek, illetve kerámiatermékek minőségét tanúsító teljesítménynyilatkozatot valótlan tartalommal adta ki.

A vádlott ellen az ügyészség börtön fokozatú szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabását, mellékbüntetésül a közügyek gyakorlásától, valamint a foglalkozástól határozott időre történő eltiltást és vagyonelkobzást indítványozott a járásbíróságnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.