időjárás 1°C Adél 2023. január 29.
logo

Olimpiai sport lett a Gran Turismo nevű autóverseny-szimulátor

Forrás: Autó-Motor
2021.04.27. 14:41
borítókép

A május 13-án induló Virtuális Olimpiai Sorozat egyik tagja a Gran Turismo nevű autóverseny-szimulátor program – írja az Autómotor.hu.

Idén először rendezik meg a nyári Olimpiai Játékok előtti felvezetésként a Virtuális Olimpiai Sorozatot, amelyen belül több virtuális sportágban is kipróbálhatják magukat az indulók. Május 13-június 23 között rendeznek különféle virtuális versenyeket a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szervezésében, és a japán Polyphony Digital stúdió által fejlesztett Gran Turismo versenyautó-szimulátor is választható – ezzel elsőként szerepel motorsport az Olimpia programjában. A sportszervezet célja az olimpiai értékek közvetítése a fiatal korosztály számára, és ezzel párhuzamosan a digitális sportok felé is nyitni akarnak.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

A borítókép illusztráció

Még a kezdetinél is merészebb álmai vannak a német műhelynek

Az 1360 lóerős One helyett rögtön a 2300 lóerős Quasarral akar belépni a villanymotoros szuperautók piacára az Elektron.

A startup-lét szépsége, hogy amíg a befektetők boldogok, a cég olyan ötleteket prezentálhat, amilyenek csak akar. Így lehet, hogy a Törökországból indult, aktuálisan Németországban található Elektron nevű cég tavaly nyáron még az 1360 lóerős One típusával akart piacra lépni, de a Genfi Autószalonra tervezett bemutatóból nem lett semmi – még virtuálisan se pótolták az elmaradást –, helyette még merészebb tervekkel álltak elő: a Quasar nevű hiperautó 2300 lóerővel akarja dominálni a szegmenst.

Tovább...