időjárás 5°C Emánuel 2023. március 26.
logo

A V-osztály orrát is radikálisan átépítették

Munkatársunktól
Forrás: Autó-Motor
2022.12.31. 08:26
borítókép

Ha a gyári modellek nem elég fényűzőek, az egész orrot egy hatalmas, a közlekedőket elvakító hűtőrácsra cserélhetjük.

Azoknak készül a Kede Automobile által tárgyalóbusznak átépített Mercedes-Benz V-osztály, akiknek a gyári modellek nem elég fényűzőek, ennek megfelelően nem szerénykednek a külső átalakításánál sem, az egész orrot egy hatalmas, krómmal a közlekedőket elvakító hűtőrácsra cserélik. 

A legnagyobb kínai V-osztályból indultak ki (3,43 méteres tengelytávolság, 5,4 méteres hossz), megemelték a tetőt, és mindezek után azt kell mondani, hogy leginkább a belső átalakításra koncentráltak.

A Guangzhou-i Autószalonon kiállított példánynál például márványnak látszó burkolatokat kapott a műszerfal és a hátsó rész, utóbbi helyen 2 nagyon kényelmes, menetirányba néző fotelt helyeztek el, a vezetőfülke válaszfala egy hatalmas képernyő, ez előtt 2 darab hátrafelé néző, gombnyomásra a szekrénybe visszahúzódó fotel található.

Nem nyúlnak a műszaki tartalomhoz, tehát marad a 2,0 literes turbómotor (211 LE), ami 9 fokozatú automatikus váltón át hajtja a hátsó kerekeket. 

A Mercedes-Benz V 260 L alapára 648 ezer jüan, a Kede által épített tárgyalóbusz alaphangon 1 680 000 jüanba kerül, de az korántsem olyan fényűző (és drága), mint a fényképeken és a kiállításon látható példány – a pontos árat minden esetben az egyedi igények alapján állapítják meg.

Az eredeti cikk Döbbenetes hűtőrácsot kapott ez a Mercedes-Benz tárgyalóbusz címmel olvasható az Autó-Motor oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Autó-Motor)