időjárás 6°C Emánuel 2023. március 26.
logo

Akadozik az orosz luxusautó gyártása, de attól még terjed

Forrás: Autó-Motor
2022.12.29. 19:24
borítókép

Egyelőre minimális darabszámokban készül az Aurus Senat, a Kommendant gyártását jövőre kezdik Oroszországban, és 2024-től már a Közel-Keleten is gyártani fogják a szabadidő-autót.

A többi más oroszországi autógyárhoz hasonlóan az Aurus is azon dolgozik, hogy függetlenítse magát azoktól a külföldi beszállítóktól, akik a szankciók miatt megszakították a kapcsolatot, ezért még el se indult igazán a Senat sorozatgyártása. Az orosz kormány közben arra próbálja rábírni a helyi milliárdosokat, hogy Bentley-k, Maybach-ok és Rolls-Royce-ok helyett inkább az orosz autót vásárolják. Már ha lesz mit, hiszen jelen állás szerint a Kommendant nevű szabadidő-autóból 2023-ban mindössze 200 példányt fognak készíteni, ebben már benne vannak azok a páncélozott autók is, amelyeket a NAMI üzemében szerelnek össze az állam számára.

De nem csak a Kommendant sorozatgyártásának lassú beindulása a hír az Aurus-szal kapcsolatban, bejelentették, hogy 2024-ben már külföldön is megindul a luxusautók összeszerelése. A projektben a Tawazun tőkealapon keresztül 36 százalékos mértékben résztulajdonos Egyesült Arab Emírségek gyárat épít a Kommendant összeszerelésére, az Oroszországból szállított CKD-készleteket fejezik be majd helyben - írja az Autó-Motor.

Fotók forrása: AUTÓ-MOTOR