időjárás 2°C Gerda , Martina 2023. január 30.
logo

Rendőrségi hókotróként is szolgál majd az X5-ös Madridban

Forrás: Autó-Motor
2022.11.29. 17:05
borítókép

A madridi rendőrség flottája 169 német márkával bővült, ezek között vannak hótoló lappal felszerelhető X5-ös szabadidő-autók.

470 autó van a madridi rendőrség flottájában, ezek közül most 169-et cseréltek le környezetbarát BMW-kre, az új flotta harmada elektromos vagy plug-in hibrid, a fennmaradó 2/3 lágyhibrid. Az akkumulátoros-elektromos i3-asokkal és a plug-in hibrid 2-es Active Tourerekkel az alacsony károsanyag-kibocsájtású központi zónában járőröznek majd, az 530i-k járőrautók lesznek, míg az X5 xDrive30d-k részben a tűzoltók és a városüzemeltetés munkáját is átveszik majd.

Utóbbiaknál megerősítik az orr alsó részét, ott gyorskioldású rögzítési lehetőséget helyeznek el vontatókötél számára, amivel például baleseteknél tudják odébb húzni a sérült járműveket, de arra is lehetőség van, hogy hótoló lapot szereljenek az X5-ösök orrára. 

Abban a felettébb ritka esetben, ha havazna a spanyol fővárosban, a hókotró teherautókhoz képest kicsi és könnyű rendőrautókkal a belvárosi zónában tudják megoldani a hóeltakarítást.

Az eredeti cikk Rendőrségi hókotróként is szolgál majd a BMW X5-ös címen olvasható az Autó-Motor cikkében.

Borítókép: Képernyőfelvétel (Forrás: Youtube/EMERGENCIASMAD)