Siker, bor, mámor, Tokaj-Hegyalja
A világhírű Tokaj-Hegyalja vulkanikus talaja, a föld számukra szerelem és lételem, mint a szőlőművelés és a borkészítés is, amelyet szenvedélyes elszántsággal művelnek, holott jól tudják, mindannyian ki vannak szolgáltatva a természet szeszélyeinek. Bár évtizedek óta ismernek minden egyes szőlőtőkét, amely a földjükön terem, és terveznek évről évre, tudják, hogy munkájukba egy külső, nagyobb erő bármikor beleszólhat, de mégis folytatják.
Valószínűleg pont ezért került be – nem első alkalommal – a Szerencsi járás borászai közül Árvay János (Rátka), Barta Károly (Mád), Mészáros László (Mezőzombor) és ifj. Szepsy István (Mád) abba a kiváltságos, ötvenfős körbe, akik közül egyvalaki idén is elnyeri a Borászok Borásza megtisztelő címet.
Tovább