időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Tippek, hogyan állítsd le magad és tarts kényszerpihenőt

Forrás: Unilife
2021.08.15. 12:57
borítókép

Életünk során folyamatosan könnyebb, valamint nehezebb periódusok váltják egymást. Nehéz elképzelni, hogy bárkinek is emlékeztetnie kell magát arra, hogy épp egy lazább időszakba lépett és pihenhet – írja az Unilife.hu.

Előfordulhat, hogy nem tudsz kiszakadni a mókuskerékből és megállni kicsit. Ilyen helyzetben extra figyelmet igényel az, hogy a tanulást, munkát félretéve tudd élvezni a szabadidődet, ám mindez nem lehetetlen feladat.

 

Lépj ki a rutinodból!
Szervezz olyan szabadidős programot, amely kikapcsolhatja az elmédet. Akár egy hosszabb séta a természetben csodákra képes, az agyalás kikapcsolása mellett, pedig a testedet is átmozgatja.

 

Írj listát!
Ha nem szeretnél állandóan azon agyalni, hogy milyen teendőid vannak, készíts jegyzetet magadnak. Így nem kell mindent észben tartanod, és könnyebben élvezheted a nyugodt pillanatokat.

 

Péntek este otthon, egyedül
Előfordulhat, hogy túl sokat voltál emberek között az elmúlt időszakban, ilyenkor nem érdemes erőltetni a találkozásokat. Pár hónapja még egyébként sem tudtál szocializálódni a korlátozások miatt, nem kell hirtelen újra nekiállni. Nem ciki otthon, egyedül sorozatokat nézni péntek este, sőt, lehet jobban jársz vele, mint egy őrült bulizással.

 

Egy nap önmagadra
Minden héten tarts egy olyan napot, ami semmi másról nem szól, csak rólad. Ilyenkor mondj nemet minden másra, és csak azzal foglalkozz, amivel szeretnél. Legyen az egy otthon pizzázós este, vagy egy egész napos túra, a lényeg, hogy semmi mással ne törődj, csak azzal, amit aznap igazán csinálni szeretnél.

 

A teljes cikk IDE kattintva található!