Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A grillen még az is elkészíthető, amire nem gondolnánk

Összeszedtük, mit érdemes szem előtt tartani, ha nem a húst forgatnánk, hanem pizzát sütnénk a grillrácson.

null

Elindult a tanév, de amíg az időjárás kegyes, érdemes beiktatni még egy csepp nyarat a hétvégi programba. A pizza a világ egyik legkedveltebb étele, miért éppen egy baráti társaságban, a kerti sütögetéskor fosztanánk meg magunkat tőle?  Vegyünk végig néhány részletet, amelyre érdemes figyelni, ha grillen készítünk pizzát.

 

Fedeles grillsütő lehet a befutó

 

Mivel a pizzát nem forgathatjuk úgy, mint egy szaftos grillkolbászt, a legszerencsésebb, ha fedeles grillsütővel próbálkozunk, hiszen így zárt térben sülhet a pizza.

A pizza mindkét felét meg kell sütniA hagyományos pizzasütéskor egyszerűen csak becsúsztatjuk a pizzát a sütőbe, itt viszont előbb meg kell sütnünk a pizza egyik felét, majd megfordítni, és ezt követően tudjuk elhelyezni a feltéteket.

 

Ne spóroljunk az olívaolajjal

 

Mivel a pizza mindkét oldalát meg kell sütni, ezért értelemszerűen mindkét oldalát alaposan meg kell locsolni olívaolajjal – ha ez elmarad, akkor nehezen vakarjuk le a tésztát a rácsról, és küzdelmes esetben lőttek a pizzának. Az olívaolajtól csak akkor tekinthetünk el, ha pizzakövet használunk, azt elég ráhelyezni a rácsra, és hagyni nagyon-nagyon felforrósodni.

 

Felejtsük el a lángot

 

A grillen készült pizza egyik vonzereje, hogy finoman ropogós, kellemesen füstös íze lesz, viszont ne kezdjük el lángok felett készíteni, mert akkor könnyen odaég.

A kisebb is jó, sőt!A grillen készült pizzánál nem érdemes mindenáron a sztenderd méreteket hajkurászni, nagyra nyújtani a tésztát, és az sem baj, ha nem tökéletesen kerek az alakja, hanem rusztikusan egyedi.A kisebb pizzával még könnyebben is boldogulunk, egyszerűbb megfordítani, plusz a feltétekkel megpakolni. A tészta egyébként néhány perc alatt megsül, a nagyon vékony akár már egy-két perc alatt finoman felhólyagosodik, amely jelzi, hogy máris megfordíthatjuk.

 

Készítsük elő a feltéteket

 

A grillen készült pizzánál akkor tudjuk elhelyezni a feltéteket, amikor az már javában sül, szóval nem lesz időnk percekig pepecselni, mondjuk akkor nekiállni gombát szeletelni vagy sajtot reszelni. Készítsük elő az alapot (a hagyományos paradicsomos vagy fokhagymás tejföl mellett kísérletezhetünk BBQ-val is) és a feltéteket, hogy amikor megfordítjuk a pizzát, akkor a kezünk alatt legyen minden rátenni való.

 

Sokat süssünk

 

A világ legnépszerűbb ételét rengetegen szeretik, a grilles változatot az újdonsága miatt talán az is megkóstolja, aki egyébként nem rabolna rá rögtön a szeletekre, szóval készítsünk sokat – úgyis elfogy.

 

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Pexels

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.