időjárás 18°C Vilhelmina 2021. September 19.
logo

Az utazó bloggerek mesébe illő élete – mi a titkuk?

Forrás: Unilife
2021.09.15. 17:57

Az utazóbloggerekkel kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdés természetesen a pénz körül forog, egyébként jogosan.

Közösségi média platformok által átszőtt világunkban már nem kell sokat keresgélnünk ahhoz, hogy bele ne fussunk olyan influenszerekbe, akik minden hónapban más országból posztolnak, és mesebeli életet élnek, amit mindenki csak irigykedve néz – írja az Unilife.hu.

Az influenszer és a szponzoráció kéz a kézben jár?

Egyáltalán nem számít ritkaságnak, hogy az utazó bloggerek és vloggerek nem saját költségen, hanem egy őket támogató cégnek köszönhetően jutnak el a világ legkülönbözőbb országaiba. Ilyenkor előfordulhat, hogy a szállásért és (szerencsés esetben) az útiköltségért cserébe teljesíteniük kell bizonyos, a cég által szabott feltételeket, de sokszor elég csak beszámolniuk az utazás során tapasztalt élményeikről egy bejegyzés vagy egy videó formájában.

Fotó: Pixabay

Munka és utazás együtt? Lehetséges!

Be kell látni, hogy bár gyakoriak a szponzorációs lehetőségek, a legtöbb utazó bloggernek mégiscsak magának kell előteremtenie az utazásra valót. Ehhez pedig - ahogy mindenki másnak - nekik is munkát kell vállalniuk. A mostanság egyre inkább teret hódító home office lehetőségeknek köszöhetően megoldhatóvá vált, hogy egy több hétig, vagy akár hónapokig tartó utazás során is el tudják végezni munkahelyi teendőiket, amihez szerencsés esetben elég mindössze egy laptopot magukkal vinniük. Őket sokszor digitális nomádként is emlegetik.

Másik lehetőségként felmerülhet az adott országban való munkavállalás is, ami talán kockázatosabb, mint az előbb említett home office, hiszen nincs garancia arra, hogy rögtön találnak munkát abban az országban, ahova elutaztak. A legnépszerűbb nyaralóhelyeken viszont főszezonban nagyobb eséllyel indulhatnak, akkor ugyanis a helyiek is sűrűn kapkodnak a munkaerő után. Esetükben pedig jellemző, hogy minden, amire szükségük van a mindennapjaik során, belefér egyetlen bőröndbe.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!