Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 26., szerda, Edina napja

Címke: adathalászat

11 cikk 1/2 oldal

Aggályos Szigetváriék cégeinek adathalászata

Péterfalvi Attila hangsúlyozta: a különleges adatnak minősülő információkat nem lehet pusztán Facebook-lájkok alapján felhasználni, ahhoz az érintettek kifejezett hozzájárulása kell.

Támadás indult a vásárlók ellen

Tavasszal, nyáron és az év végén is rendre támadást indítanak az adathalász csalók, jelenleg a karácsonyi vásárlás időszakát próbálják kihasználni arra, hogy megszerezzék az óvatlan személyek pénzügyi adatait.

Újabb módszerekkel támadnak a csalók

Az internetes adathalászok célja a személyes adatok, internetbanki azonosítók, biztonsági kódok, jelszavak, bankkártyaadatok megszerzése.

Kukába dobjuk az életünket

Időről időre változik azoknak a tárgyaknak, szellemi és más javaknak a köre, amelyet igazán lényegesnek gondolnak birtokosaik, s amelyek elvesztésétől nagyon is tartanak.

Vagyont érő adataink

Egyre gyakoribbak idehaza az úgynevezett adathalász-támadások, vagyis azok az esetek, amikor kétes körök személyes vagy pénzügyi adatokat próbálnak meg kicsalni cégektől, magánszemélyektől.

Nem árt az óvatosság az adathalászokkal szemben

A csalók különböző cégek, intézmények nevében veszik rá a gyanútlan kártyabirtokosokat, hogy adják meg személyes és kártyaadataikat, gyakran hamis weboldalakon keresztül.

A pénzünkre vadásznak

Újra felbukkantak azok a csalók, akik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevében próbálják megszerezni gyanútlan emberek bankkártyaadatait.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …