Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 16., vasárnap, Julianna, Lilla napja

Címke: Afrika

80 cikk 1/8 oldal

Ősi találkozás máig ható következménnyel

Egy új módszerrel a kutatók olyan bizonyítékot találtak, amely jelentősen átalakítja a Neander-völgyiek és a modern emberek találkozásáról szőtt elképzeléseinket.

Mozgolódik az amerikai hadsereg Afrikában

Az Egyesült Államok megkezdte Afrikában állomásozó haderejének átszervezését – jelentette be szerdán a Pentagon (amerikai védelmi minisztérium).

Európa jövője függ a fekete kontinenstől

Uganda Magyarországhoz hasonlóan úgy véli, hogy az afrikai problémákat Afrikában kell megoldani, és ehhez helyben kell biztosítani a segítséget – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Orbán Balázs.

Afrikára összpontosít Merkel

A német kancellár először Dél-afrikai Köztársaság elnökéhez látogatott, akivel többek között a káoszba süllyedt Líbia válságának mielőbbi megoldásáról is tárgyaltak.

Franciaország további hatszáz katonát küld a Száhel-övezetbe

Franciaország további hatszáz katonát és mintegy száz harci járművet küld az afrikai Száhel-övezetbe, hogy részt vegyenek az iszlamisták elleni harcban – közölte Florence Parly francia védelmi miniszter vasárnap.

Visszatérhetünk az eldobott Afrikába

Steier József Marokkóban már – a kormányzati program előtt – létrehozta saját smaragdfaültetvényeit, ami az első lépése nagyszabású elképzelésének, hogy zölddé varázsolja a Szaharát.

Duplán arathatnak a mintafarmok

A népességrobbanás nemcsak fenyegetés, de lehetőség is, a máig kiaknázatlan afrikai piacért óriási a nemzetközi tülekedés, amiben a volt gyarmattartók némi előnnyel indulnak.

Diplomáciai csatározás Nyugat-Szaharában

Marokkó az utóbbi időben érezhetően újra aktivizálta magát, hogy rendezze a némileg elfeledett konfliktusát, mindenekelőtt az Európai Unióban.
80 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …