Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Mirjam napja

Címke: Afrika

297 cikk 1/30 oldal

Virágozzék száz antenna!

Kínai kungfufilm verekedésének zaja szűrődik ki az egyik viskóból Nairobi külvárosi nyomortelepén, Limuruban. Folyó víz nincs, a házikót is hullámlemezből tákolták össze.

Európában is terjed a nemi csonkítás

Több mint kétszázmillió olyan nő él a világon jelenleg az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint, akiknek a nemi szervét kulturális, társadalmi vagy vallási szokásokra hivatkozva csonkították meg.

Halászeszközöktől sérülnek meg bálnák

A Kanada melletti vizekbe vándorló északi simabálnák negyede szenved súlyos sérüléseket a százezres nagyságban elhelyezett halászzsinegek miatt a The Economist beszámolója szerint.

Kínai tévéadások afrikai háztartásokban

A műholdas műsorszórás jóvoltából Afrikában kinyílt a világ a külvárosi szegények és az elmaradott területek előtt is, s mindez Hszi Csin-ping (Xi Jinping) kínai elnöknek köszönhető.

Durva kettős mérce Brüsszelben

Nem az a baj, hogy az afrikaiakról is gondoskodnak. Az a baj, hogy ezzel ellentétben az őshonos nemzeti kisebbségben élő európaiak iránt viszont kevesebb érdeklődést tanúsítanak.

Az ebola elérte a kongói Goma városát

Az ebola elérte a kongói Goma városát, ahol vasárnap egy embernél már kimutatták a betegséget. A járvány terjedése miatt hétfőn az ENSZ és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is megszólalt.

A törvények felett

Carola Rackete a német sajtó és a napokban tízezerszám az utcára vonuló baloldal hősnője, aki fittyet hányva a gonosz törvényekre, kiköt Lampedusán migránshajójának elcsigázott utasaival.
297 cikk 1/30 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.