Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 25., vasárnap, Lajos, Patrícia napja

Címke: animáció

40 cikk 1/4 oldal

Az ifjúság kényszere

A divatipar felismerte a természetességben rejlő üzleti lehetőségeket, a filmipar ezzel szemben még mindig kétségbeesetten keresi az örök fiatalság Szent Grálját.

A babok pokla az, ha mennek a levesbe

Hiánypótló a Magyar Nemzeti Filmarchívum három DVD-ből álló kiadványa. Az első a 60-as, a második a 70-es, míg a harmadik a 80-as évek legfontosabb rövidfilmjeit tartalmazza.

Több mint 300 film lesz látható a kecskeméti animációs fesztiválon

Június 19. és 23. között rendezik meg a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivált (KAFF) és a 11. Európai Animációs Játékfilm és TV-Film Fesztivált. A két párhuzamosan zajló eseményen több mint 300 film látható nyolc helyszínen, emellett számos kiállítás, mesterkurzus, könyvbemutató és más szakmai program várja az érdeklődőket – hangzott el az esemény keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Gorcsev Iván körberajzolva

Varsányi Ferenc Emmy-díjas animációsfilm-rendező újra elhatározta, animációs filmet készít egy Rejtő-regényből, amelyhez most anyagi támogatást is kapott.

A varázsital titkának átörökítése

Az Asterix-világ a franciák humorban tobzódó fiktív történelme, legújabb animációs filmje, az Asterix – A varázsital titka története nem különösebben bonyolult.

A magyar animáció új nemzedéke a Collegium Hungaricum Berlinben

A magyar animáció új nemzedékének munkáiból mutatott be válogatást a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) alkalmából a német fővárosban működő magyar kulturális intézet, a Collegium Hungaricum Berlin (CHB) csütörtökön.
40 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.